Weather Icon

Άλλα δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μετανάστες στη Λέσβο

Άλλα δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μετανάστες στη Λέσβο

Δύο νέα θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Λέσβο. Συνολικά, από τους 70 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν τον Μάιο στο νησί, οι τέσσερις εντοπίστηκαν θετικοί στην Covid-19.

Τα δύο πρώτα κρούσματα σε μετανάστες που εισήλθαν στη Λέσβο επιβεβαιώθηκαν στις 6 Μαΐου, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου.

Τότε, ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος είχε εκφράσει την ανησυχία του, μιλώντας για «εσκεμμένες ενέργειες» από την Τουρκία η οποία παίζει «εξαιρετικά επικίνδυνα».

«Τα “δώρα” της γείτονος είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνα. Ας σκεφτούν επιτέλους κάποιοι και την πιθανότητα να είναι και εσκεμμένες οι ενέργειες αυτές» είχε γράψει μεταξύ άλλων στο Facebook ο κ. Βέρρος.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαρτίου, οι μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν στα νησιά δεν πάνε στα ΚΥΤ νησιών, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά σε ειδικές δομές καραντίνας που έχουν ήδη προβλεφθεί. Στην Δυτική Λέσβο η δομή βρίσκεται σε χώρο που νοίκιασε το υπουργείο σε συνεννόηση με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, κοντά στην παραλία Εφταλού.

Παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα στις δομές φιλοξενίας
Υπενθυμίζεται ότι έχουν παραταθεί μέχρι τις 21 Μαΐου 2020 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα οποία αφορούν σε όσους διαμένουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και σε προσφυγικές δομές σε όλη την επικράτεια.

Σχετική κοινή υπουργική απόφαση υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube