Weather Icon

Υπάρχουν κι αυτοί οι Έλληνες – Διαδικτυακό μνημόσυνο για τα θύματα του Κουίνς, με συμμετοχή ομογενών αιρετών

Υπάρχουν κι αυτοί οι Έλληνες – Διαδικτυακό μνημόσυνο για τα θύματα του Κουίνς, με συμμετοχή ομογενών αιρετών

Άδειο το Πάρκο της Αστόριας, Queens, ΝΥ, 30 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια εικονική εκδήλωση εις μνήμην των χιλιάδων κατοίκων του Κουίνς, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους από τον COVID-19, αλλά και προς τιμήν των εργαζόμενων που δουλεύουν με κίνδυνο για τη δική τους υγεία στις επιχειρήσεις πρώτης ανάγκης, διοργάνωσαν οι θεσμικοί φορείς το δημοτικού διαμερίσματος.

Η εκδήλωση προβλήθηκε μέσω ζωντανής ροής (livestream) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.queensbp.org/interfaithvigil, με προσκεκλημένους και θρησκευτικούς επικεφαλής από όλες τις θρησκείες και τα δόγματα που συνυπάρχουν στην πολυπολιτιστική αυτή περιοχή.

Μεταξύ των αιρετών που συμμετείχαν ήταν οι ομογενείς Μιχάλης Γιάνναρης (Πολιτειακή Γερουσία), Αραβέλα Σιμωτά (Πολιτειακή Βουλή) και Κώστας Κωνσταντινίδης (Δημοτικό Συμβούλιο).

Το παρών προσκλήθηκαν να δώσουν, εκτός από τους ομογενείς -και πάντα εξ αποστάσεως- οι Πολιτειακοί Γερουσιαστές Τζόσεφ Αντάμπο Τζούνιο, Λιρόι Κόμρι, Τζον Λιου, Τζέσικα Ράμος και Τόμπυ Αν Σταβίνσκυ. Επίσης, οι Πολιτειακοί Βουλευτές Τζέφριον Ομντρι, Εντουαρντ Μπραουνστέιν, Μάικλ Ντέντεκερ, Αλίσια Χάιντμαν, Μάικλ Μίλλερ, Κάθριν Νόλαν, Στέισι Πέφερ Αμάτο, Νάιλυ Ρόζικ, Κλάιντ Βάνελ και Ντέιβιντ Ουέπριν.  Από Δημοτικούς Συμβούλους, οι Ντάνιελ Ντρομ, Μπάρυ Γκρόντεντσικ, Ρόμπερτ Χόλντεν, Κάρεν Κοσλόβιτς, Ρόρυ Λανκμαν, Ντάνικ Μίλερ, Φρανσίσκο Μόγια, Ντόνοβαν Ρίτσαρντς, Πολ Βαλόουν και Τζιμ Βαν Μπρέιμερ.

Υπενθυμίζεται ότι το Κουίνς έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλο δημοτικό διαμέρισμα στην πόλη της Νέας Υόρκης, ενώ τα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία του, Ελμχερστ και Μάουντ Σαϊνάι, καταγράφουν καθημερινά πολλές εισαγωγές ασθενών αλλά και θανάτους ασθενών κάθε ηλικίας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τις σοκαριστικές εικόνες να καταγράφονται καθημερινά και να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.
Απαντες, πλέον, ελπίζουν στην σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης.

«Εθνικός Κήρυξ»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube