REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία , Υγεία 1 Απριλίου 2020

Βγάζει τα πλοία από τους ναύσταθμους η Άγκυρα για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού – Σε καραντίνα μια φρεγάτα

Βγάζει τα πλοία από τους ναύσταθμους η Άγκυρα για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού – Σε καραντίνα μια φρεγάτα

Ο Covid-19 παρά το «ισχυρό dna» και τους τόνους κολόνιας που μοιράστηκαν όχι απλά καλπάζει στην Τουρκία αλλά όπως φαίνεται έχει πλήξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις των γειτόνων. Έπειτα από τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στο στρατό ξηράς αλλά και στην πολεμική αεροπορία ακόμα και σε ιπτάμενους, προκύπτει ότι και το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την φονική πανδημία.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει σταματήσει σχεδόν κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα με το τουρκικό ναυτικό να έχει μαζέψει όλες τις μονάδες του στόλου στα λιμάνια. Όμως τα τελευταία 24ωρα οι πληροφορίες που φτάνουν από τους τουρκικούς ναύσταθμους και κυρίως από το Ακσάζ και τη Σμύρνη αναφέρουν μια περίεργη κινητικότητα των πλοίων. Να σηκώνουν μαζικά άγκυρες, να βγαίνουν μόλις λίγα μίλια έξω από τα λιμάνια και να παραμένουν είτε αρόδο είτε να πλέουν κοντά στους ναυστάθμους με μικρή ταχύτητα.

Η εικόνα αλλά και οι πληροφορίες παραπέμπουν σε μια προσπάθεια των Τούρκων επιτελών να προστατεύσουν όσο είναι δυνατό τα πληρώματά τους από την επέλαση του κορωνοϊού ο οποίος φαίνεται ότι σαρώνει τη γειτονική χώρα. Ήδη, πάντως, ένα τουλάχιστον πλοίο του τουρκικού στόλου και μάλιστα φρεγάτα φαίνεται να έχει τεθεί εκτός με αρκετά μέλη του πληρώματος να προσβλήθηκαν από τον επικίνδυνο ιο.

Ανάλογα προβλήματα εκτιμάται ότι έχουν προκύψει και στην τουρκική αεροπορία η οποία έχει περιορίσει σημαντικά τις πτήσεις μαχητικών τα οποία περιορίζονται πλέον σε στοχευμένες προκλήσεις στο περιορισμένης κλίμακας στο Αιγαίο ή και στον Έβρο. Ακόμα και στις υπερπτήσεις της περασμένης εβδομάδας έλαβε μέρος εξαιρετικά μικρός αριθμός αεροσκαφών. Θεωρείται δεδομένο σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από τη γειτονική χώρα ότι και ο στρατός ξηράς έχει επίσης πληγεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube