Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 15 Απριλίου 2020

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εξακολουθεί να θέλει τους S-400

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εξακολουθεί να θέλει τους S-400

Το ενδιαφέρον της Άγκυρας για το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400, παραμένει αμείωτο σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μπορεί η Τουρκία να είναι έτοιμη να αγοράσει αμερικανικά αμυντικά συστήματα, όμως η επιθυμία της για τους S-400 δεν έχει αλλάξει, επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε τους Patriots των ΗΠΑ, αν έχουμε μια καλή προσφορά», ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας και πρόσθεσε πως: «η θέση μας σχετικά με τους ρωσικούς S-400 δεν έχει μεταβληθεί».

Νωρίτερα σήμερα, μάλιστα, ο ρωσικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη «δράση» του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών δοκιμών.

«Στο πεδίο άσκησης Ασουλούκ στην περιοχή Άστραχαν, ομάδα του τάγματος αντιαεροπορικής άμυνας εκτόξευσε πύραυλο εδάφους – αέρος εναντίον εναέριων στόχων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα S-400 έχει λειτουργικό εύρος 400 χιλιομέτρων, πλήττοντας στόχους σε εύρος 150 χιλιομέτρων.

Αρκετές χώρες, όπως η Κίνα, η Τουρκία, η Ινδία και η Σαουδική Αραβία έχουν ήδη αγοράσει συστοιχίες S-400 ή έχουν υπογράψει σύμβαση για μελλοντική παράδοση.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube