Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Τουρκία 21 Απριλίου 2020

Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters: “Αναβάλλεται η ενεργοποίηση των S-400”

Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters: “Αναβάλλεται η ενεργοποίηση των S-400”

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, αναβάλλεται η ενεργοποίηση των συστημάτων S-400 στην Τουρκία, “εξαιτίας ορισμένων τεχνικών ζητημάτων”, χωρίς να δώσει κάποιες άλλες λεπτομέριες για το θέμα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος, πάντως, σημείωσε ότι η ενεργοποίηση δεν ματαιώνεται και ότι θα πραγματοποιηθεί μετά από ορισμένους μήνες, προφανώς όταν επιλυθούν τα.. τεχνικά προβλήματα.

Πάντως, πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η ανάρτηση και το δημοσίευμα του Reuters συμπίπτει με την ανακοίνωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν Τραμπ και Ερντογάν, στην οποία οι δύο ηγέτες μίλησαν για την… καταπολέμηση του κορονοϊού.

Επίσης, η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Morgan Ortagus, δήλωσε στο Reuters ότι οι ΗΠΑ παραμένουν κάθετα αντίθετες στην αγορά του συστήματος S-400 και ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις ΗΠΑ για την άρνηση της Τουρκίας να κάνει βήμα πίσω, τονίζοντας ότι:

“Το θέμα της αγορά των S-400 από την Τουρκία αξιολογείται από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του νόμου CAATSA για την επιβολή κυρώσεων, ενώ συνεχίζουμε να τονίζουμε σε όλα τα επίπεδα ότι αυτό το θέμα αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Είμαστε σίγουροι ότι ο Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν και οι ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν κατανοήσει τη στάση μας στο θέμα αυτό”.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε γράψει και μεταφράσει άρθρα, στα οποία έχουμε προβάλλει το ενδεχόμενο να αναβληθεί η ενεργοποίηση των S-400, για να μπορέσει η Τουρκία να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ ή από το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube