Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί 11 Απριλίου 2020

Τουρκική προκλητικότητα: Η ώρα των «βατράχων» – Η ενίσχυση των Ο.Υ.Κ. η ετοιμότητα σε «κρίσιμες» περιοχές

Τουρκική προκλητικότητα: Η ώρα των «βατράχων» – Η ενίσχυση των Ο.Υ.Κ. η ετοιμότητα σε «κρίσιμες» περιοχές

Η απόκτηση των ταχύπλοων Αμερικανικών σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων MARK V, υπερσύγχρονου καταδυτικού εξοπλισμού και οπλισμού αλλά και η υπόσχεση της ηγεσίας για περαιτέρω ενίσχυση της Δ.Υ.Κ με υψηλής τεχνολογίας συσκευές επικοινωνίας αναμφίβολα εκτινάσσουν τις ήδη υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες των σκληροτράχηλων ΟΥΚάδων.

Επιπλέον η ανανέωση και ενίσχυση των ομάδων βατραχανθρώπων με νέο ”αίμα” μέσω των προσλήψεων στελεχών ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί δίνει πνοή και προοπτική σε μια από τις κορυφαίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ο αθόρυβος αλλά εξαιρετικά ουσιαστικός ρόλος των Ελλήνων βατραχανθρώπων έως και τον τελευταίο βράχο του Αιγαίου αναβαθμίζεται με την υλικοτεχνική ενίσχυση της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ούτως ή άλλως οι αμφίβιοι SOF σπεσιαλίστες στις Ειδικές Επιχειρήσεις θα κληθούν να αναλάβουν καίριες αποστολές σε ενδεχόμενο ”θερμό” επεισόδιο με τους γείτονες. Με τα νέα όμως σκάφη ΜΑRK V τα οποία ήδη παρέλαβε ο Στόλος αποκτούν επιπλέον δυνατότητες. Επιτρέπουν σε μεγάλο αριθμό βατραχανθρώπων να βρίσκονται ταχύτατα σε κρίσιμες περιοχές, να χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες και να επιχειρούν άμεσα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube