REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκία: Το κράτος-πειρατής και η πορεία μυστήριo από λιμάνι – ορμητήριο για το πλοίο AΚΙΝTURK 2

Τουρκία: Το κράτος-πειρατής και η πορεία μυστήριo από λιμάνι – ορμητήριο για το πλοίο AΚΙΝTURK 2

Από το λιμάνι Αλί Αγά, όπου λειτουργούν διαλυτήρια πλοίων και υπάρχει συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός παλιών δεξαμενόπλοιων, ξεκίνησε το τουρκικό πλοίο μυστήριο που προκάλεσε χθες μεγάλη κινητοποίηση σε Λιμενικό και Πολεμικό Ναυτικό.

Πρόκειται για τον ίδιο λιμένα από όπου  είχε ξεκινήσει το ταξίδι του και το -επίσης υπό σημαία Τουρκίας- δεξαμενόπλοιο Dorduncu που προσάραξε την 16η Μαρτίου στον λιμενοβραχίονα της Κέας.

Το πλοίο που έχει την ονομασία ΑΚINTURK 2, φέρεται από το 2014 να ανήκει σε εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ενώ στο διαδίκτυο, το 2017 είχε αναγγελθεί αγγελία πώλησής του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffick.com το πλοίο φαίνεται να έχει αποπλεύσει την 1η Απριλίου. Η πλήρης διαδρομή του δεν είναι καταγεγραμμένη, ωστόσο σήμερα το πρωί το AKINTURK 2 βρισκόταν στον κόλπο της Μερσίνης, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σημειώνεται ότι το ΑΚINTURK 2  εντοπίστηκε χθες στις 8.30 το πρωί να πραγματοποιεί ύποπτους πλόες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου, κινούμενο άλλοτε στα διεθνή και άλλοτε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Αμεσα, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού πήρε εντολή να κινηθεί κοντά στο δεξαμενόπλοιο, ενώ στην περιοχή βρισκόταν και καράβι του Πολεμικού Ναυτικού. Τα στελέχη του Λιμενικού προχώρησαν σε ενέργειες αναγνώρισης του φορτηγού πλοίου ωστόσο, ο καπετάνιος του δεν ανταποκρίθηκε.

Ακολούθησαν νέες, περισσότερο δυναμικές κινήσεις από ελληνικής πλευράς και υπήρξε προετοιμασία για  επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού στο πλοίο.

Τελικά, στις 12.30 χθες το μεσημέρι  και ενώ βρισκόταν κοντά στο Αγαθονήσι άλλαξε ρότα και επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα κινούμενο νότια με κατεύθυνση προς Ρόδο.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube