Weather Icon
Stirlitz , Λαθρομετανάστευση 14 Απριλίου 2020

Τώρα επιστρέφουμε στην κανονικότητα…

Τώρα επιστρέφουμε στην κανονικότητα…

Τις μέρες που οι Τούρκοι είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να σπρώξουν χιλιάδες λαθρομετανάστες να περάσουν τη μεθόριο στον Έβρο, σύσσωμη η ελληνική κοινή γνώμη χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να υπερασπιστεί τα σύνορα και να αποκρούσει τη μαζική εισβολή των βαζιβουζούκων του Ερντογάν. Οι αρμόδιοι υπουργοί μάς είχαν διαβεβαιώσει τότε ότι αξιοποιώντας τη σχετική πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ισπανία, είχαν περάσει μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αναστελλόταν από την 1η Μαρτίου 2020 το δικαίωμα των λαθρομεταναστών να αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα, και πως όσοι θα έμπαιναν στη χώρα μας από εκείνη την ημέρα και μετά θα στέλνοντας σε κλειστά κέντρα κράτησης μέχρι να απελαθούν πίσω στις πατρίδες τους ή να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Ωστόσο, ενώ οι Έλληνες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και απειλούνται καθημερινά με εξοντωτικά πρόστιμα αν τολμήσουν να ξεμυτίσουν απ’ αυτά, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Σουηδή Ίλβα Γιόχανσον, και ο Έλληνας (όπως τουλάχιστον γράφει η ταυτότητά του) αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επανέφεραν την ελληνική κυβέρνηση στην τάξη, υποχρεώνοντάς την να αναιρέσει την ΠΝΠ με την οποία οι συλληφθέντες λαθροεισβολείς του Έβρου θα παρέμεναν υπό κράτηση μέχρι να απελαθούν. Τώρα όχι μόνο θα μείνουν ατιμώρητοι, αλλά θα έχουν και τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα ασύλου και να εδραιώσουν και νομικά την παραμονή τους στην Ελλάδα, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που έφθασαν παράνομα εδώ. 

Πριν από τα γεγονότα του Έβρου ο Μητσοτάκης δεν θεωρούσε ασύμμετρη απειλή όλα τα εφευρήματα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Πριν από τη μαζική και προκλητική επιχείρηση παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο στις 28 Φεβρουαρίου 2020, ο Ερντογάν έστελνε καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες στα νησιά μας και στη Θράκη, αλλά η κυβέρνηση δεν είχε σφραγίσει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας ούτε έδειχνε να ανησυχεί ιδιαίτερα. Όλοι οι μουσουλμάνοι λαθροεισβολείς περνούσαν ανενόχλητοι και η αστυνομία είχε εντολή να μην τους ενοχλεί όταν αντιλαμβανόταν την παρουσία τους! Αλλά και αφότου πήρε μέτρα αποτροπής –και πολύ καλά έκανε- για την μη παραβίαση των συνόρων μας στον Έβρο, συνεχίζοντας την θωράκισή του, η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά δεν έπραξε απολύτως τίποτα για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων μας. Ακόμη και σήμερα, ενώ ο ελληνικός λαός βρίσκεται λόγω της πανδημίας κλεισμένος στα σπίτια του, καταφθάνουν καθημερινά εκατοντάδες νέοι λαθρομετανάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (πολλοί απ’ αυτούς φορτωμένοι με κορωνοϊό ώστε να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικό όπλο της ισλαμοφασιστικής Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας), και άλλοι μεταφέρονται από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση μέσω του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, υπέγραψε συμφωνία με το ΝΑΤΟ που προβλέπει πως όλοι οι λαθρομετανάστες από τη Λιβύη που θα συλλαμβάνονται στη Μεσόγειο, θα μεταφέρονται και θα εγκαθίστανται στην Κρήτη! Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε μία τέτοια ολέθρια συμφωνία, παραμένει άγνωστο.

Ο Κουμουτσάκος ομολόγησε ανερυθρίαστα πριν λίγες μέρες αναφερόμενος στα γεγονότα του Έβρου στις αρχές Μαρτίου ότι «οι περιστάσεις ήταν έκτακτες. Τώρα επιστρέφουμε στην κανονικότητα… Στο status quo ante». Κοινώς, στο μπάτε σκύλοι αλέστε που ίσχυε πριν την τουρκική έφοδο στον Έβρο. Ο ίδιος ανεκδιήγητος υπουργός καλωσόρισε την απόφαση του Λουξεμβούργου να δεχτεί… 12 ασυνόδευτους ανήλικους, και το «ενδιαφέρον» της Ελβετίας για άλλους 20, από τους 5.232 που διαμένουν στην Ελλάδα. Δηλαδή πάει η κοροϊδία του ελληνικού λαού σύννεφο. Αλλά και η Γιόχανσον σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Spiegel όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αναστολή αιτήσεων ασύλου που είχε κάνει η Ελλάδα, απάντησε με θράσος: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αναστολή ασύλου. Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που της λέμε». Αυτά, για να καταλάβουμε πώς κοροϊδεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους Έλληνες στο μεταναστευτικό, και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για το ποιος κυβερνά πραγματικά αυτή τη δύσμοιρη χώρα…

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αποδεικνύεται ότι τα 700 εκατομμύρια ευρώ που μας υποσχέθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν είχε έρθει για να δει από πρώτο χέρι την κατάσταση στον Έβρο και την έφοδο των λαθρομεταναστών που οργάνωσαν οι Τούρκοι, δεν προορίζονται για την ενίσχυση της ελληνικής συνοριακής άμυνας -όπως αρχικά δόθηκε η εντύπωση- και τη θωράκιση του Έβρου και των νησιών, αλλά για τη φιλοξενία των λαθρομεταστών! Όλο το ποσό! Το ξεκαθάρισε η ίδια η Γιόχανσον, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι τα 190 εκατομμύρια ευρώ από την πρώτη δόση του κονδυλίου αυτού θα πάνε για τη «στήριξη των δομών υποδοχής στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα σε ενοικιαζόμενα καταλύματα, αλλά και για βοήθεια σε μετρητά σε 90.000 μετανάστες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δεδηλωμένος οπαδός του πολυπολιτισμού και εχθρός του νατιβισμού, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και για κανέναν λόγο. Η κατάσταση στον Έβρο ήταν απλώς ένας ευκαιριακός πολιτικός ελιγμός για να κοροϊδέψει τους Έλληνες και να τους πείσει ότι άκουσε και σέβεται τη φωνή τους. Είναι σίγουρο ότι ο Μητσοτάκης με το σφράγισμα των συνόρων μας αλλά και τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε στην έναρξη της πανδημίας, εισέπραξε την επιδοκιμασία του ελληνικού λαού, σχεδόν στο σύνολό του. Ωστόσο αυτή η καθολική αποδοχή από τον ελληνικό λαό θα αλλάξει όταν περάσει η λαίλαπα της πανδημίας και επανέλθουμε στην κανονικότητα. Τότε ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει τον βίαιο ισλαμικό εποικισμό της πατρίδας του, που συντελέστηκε όσο χρονικό διάστημα ήταν κλεισμένος στο σπίτι! Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η δημοφιλία της κυβέρνησης δεν θα κατρακυλήσει ξανά, όπως είχε γίνει τον Φεβρουάριο με τη φασιστικής έμπνευσης κατάσχεση ιδιωτικών περιουσιών στη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο για εγκατάσταση λαθρομεταναστών και με την αποστολή των ΜΑΤ εκεί για να δείρουν τους νησιώτες που διαμαρτύρονταν.

Stirlitz

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube