REAL TIME |

Weather Icon
Κύπρος , Υγεία 4 Απριλίου 2020

«Το Τραγούδι μας»: Οι Κύπριοι καλλιτέχνες στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

«Το Τραγούδι μας»: Οι Κύπριοι καλλιτέχνες στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Τα έσοδα θα διατεθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, για στήριξη της μάχης κατά του κορωνοϊού

Πόσες λέξεις χωράνε σε ένα τραγούδι; Πόση αγάπη χωράει σε ένα τραγούδι; Το πρότζεκτ «Το τραγούδι μας» ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία του Κύπριου στιχουργού Σταύρου Σταύρου, με αφορμή την καινούρια μας καθημερινότητα στην εποχή του κορωνοϊού, που μας κρατάει όλους κλεισμένους στο σπίτι.

 Ο στιχουργός απηύθυνε πρόσκληση, μέσω Facebook, στους διαδικτυακούς του φίλους να απαντήσουν σε μια ανάρτησή του με μια λέξη της επιλογής τους. Σκοπός ήταν να γραφτεί μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ένα τραγούδι το οποίο να περιλαμβάνει όλες αυτές τις λέξεις, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, αφού μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 λέξεις, τις οποίες ο στιχουργός μετέτρεψε σε τραγούδι. Με τη δημοσίευση των στίχων, την επόμενη μέρα, διάφοροι συνθέτες τούς μελοποίησαν, αναρτώντας την εκδοχή τους στις προσωπικές τους σελίδες . Ένας από αυτούς ήταν και ο νεαρός συνθέτης Νικόλας Σαββίδης.

 Και η «αλυσίδα» συνέχισε να μεγαλώνει, μιας και με πρωτοβουλία της τραγουδίστριας Σαλίνας Γαβαλά, 22 Κύπριοι καλλιτέχνες, από όλα τα είδη μουσικής, ένωσαν τις φωνές τους, ο καθένας από το δικό του σπίτι, με σκοπό να μας αποδείξουν ότι … όλοι μαζί μπορούμε!

 Πρόκειται για ένα τραγούδι που μιλάει για όλα εκείνα τα όμορφα πράγματα που υπάρχουν εκεί έξω, για όλα εκείνα τα μικρά που σήμερα μοιάζουν τόσο μεγάλα! Ένα τραγούδι δικό μου, δικό σου, δικό μας! Το τραγούδι μας!

 Ερμηνεύουν οι Hovig Άγγελος Αυγουστή Σαλίνα Γαβαλά Στέλλα Γεωργιάδου Λούκας Γιώρκας Ανδρέας Έκτορας Ευρυδίκη Αννίτα Κωνσταντίνου Μιχάλης Μαρίνος Δημήτρης Μεσημέρης Τεύκρος Νεοκλέους Άλεξ Παναγή Γιώργος Παπαδόπουλος Κατερίνα Παράσχου Έλενα Πατρόκλου Σοφία Πατσαλίδου Μαριέλλα Σαββίδου Νικόλας Σαββίδης Ερμογένης Σκιτίνης Γιώργος Σταματάρης Βαλάντω Τρύφωνος Κωνσταντίνος Χριστοφόρου

Όλα τα έσοδα που θα συγκεντρώθούν από το τραγούδι θα διατεθούν, από τους δημιουργούς του και τη δισκογραφική εταιρεία Dng Motiation Music- 14 Music, στην Κυπριακή Δημοκρατία, για στήριξη της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube