REAL TIME |

Weather Icon

Το τίμημα της αγέλης: 114 νεκροί σε 24 ώρες στη Σουηδία – Η Φινλανδία κλείνει τα σύνορα

Το τίμημα της αγέλης: 114 νεκροί σε 24 ώρες στη Σουηδία – Η Φινλανδία κλείνει τα σύνορα

Οι σουηδικές αρχές έχουν συμβουλεύσει τους πολίτες να εφαρμόζουν την αρχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά δεν έχουν επιβάλει μεγάλους περιορισμούς στις μετακινήσεις, σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Τους 114 έφθασαν οι νεκροί σε ένα εικοσιτετράωρο στη Σουηδία εξαιτίας της πανδξημ νέου κορωνοϊού σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας. Οι νεκροί από τη νόσο ανέρχονται σε 591 συνολικά. 

Οι σουηδικές αρχές έχουν συμβουλεύσει τους πολίτες να εφαρμόζουν την αρχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, της 4ης Απριλίου, δεν έχουν επιβάλει μεγάλους περιορισμούς στις μετακινήσεις, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών. 

Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα σύνορα με τη Σουηδία αλλά και τη Νορβηγία. Τα σύνορα με τη Σουηδία έχει κλείσει ήδη η Νορβηγία. 

Έπειτα από τη διεθνή κατακραυγή, η Σουηδία αλλάζει τη στάση της και την απραξία της απέναντι στον ιό, με την κυβέρνηση να προωθεί σταδιακά μέτρα και τον πρωθυπουργό της χώρας να προειδοποιεί για πολλούς νεκρούς.

Το Σάββατο, ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν αναγνώρισε ότι παρόλο που ο ρυθμός εξάπλωσης είναι πιο αργός από άλλες χώρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα χαθούν λιγότερες ζωές.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube