Weather Icon

Tο σχέδιο Ερντογάν για αποσταθεροποίηση στο Αιγαίο – Στο «μικροσκόπιο» της Αθήνας τα «ύποπτα» φορτηγά πλοία

Tο σχέδιο Ερντογάν για αποσταθεροποίηση στο Αιγαίο – Στο «μικροσκόπιο» της Αθήνας τα «ύποπτα» φορτηγά πλοία

“Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε προβοκατόρικη ενέργεια και κάθε σχέδιο της Άγκυρας προκειμένου να επιτύχει στο Αιγαίο αυτό στο οποίο απέτυχε στον Έβρο”. Ανώτατες στρατιωτικές πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διαμηνύουν στην Τουρκία ότι η δυναμική αντίδραση την περασμένη εβδομάδα στο Αγαθονήσι και η αποτροπή πλοίου-“φαντάσματος” να προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές μόνο συγκυριακή δεν ήταν.

Το σχέδιο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για αντιμετώπιση υβριδικής απειλής στη θάλασσα με χρησιμοποίηση από την Τουρκία εμπορικών πλοίων είτε γεμάτων με μετανάστες είτε όχι, προβλέπει κάθε λεπτομέρεια και έχει απάντηση σε κάθε ενδεχόμενο σενάριο. Από ‘’στημένο’’ ναυάγιο σε βραχονησίδα έως και ταυτόχρονη κίνηση σαπιοκάραβων με μετανάστες και στόχο Ελληνικές ακτές.

Και μπορεί καθημερινά στο Αιγαίο να πλέουν δεκάδες εμπορικά πλοία και μάλιστα να κινούνται συχνά σε απόσταση αναπνοής από κρίσιμα για τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ακριτικά νησιά ωστόσο η παράμετρος πληροφορίες αλλά και η γρήγορη αξιολόγηση και αντίδραση σε κάθε ύποπτο σκαρί αποτελούν τα “κλειδιά” της αποτροπής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube