Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 20 Απριλίου 2020

To Ιράν δημοσίευσε βίντεο με τα σκάφη του να παρενοχλούν το αμερικανικό ναυτικό στον Περσικό Κόλπο (βίντεο)

To Ιράν δημοσίευσε βίντεο με τα σκάφη του να παρενοχλούν το αμερικανικό ναυτικό στον Περσικό Κόλπο (βίντεο)

Το Ιράν δημοσίευσε βίντεο στο οποίο φαίνονται τα ιρανικά πλοία να παρενοχλούν τα αμερικανικά στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Το βίντεο εδημοσιεύθη ως πρός απάντηση στην Ουάσινγκτον η οποία ισχυρίστηκε πως δεν συνέβη κανένα τέτοιο περιστατικό.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν παρουσιάζοντας τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, όπου τα αμερικανικά σκάφη παρενοχλήθησαν από τα ιρανικά. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Ιρανικά πυροβόλα ήταν στραμμένα προς τα αμερικανικά πλοία.

Το περιστατικό δεν εξελίχθηκε σε ένοπλη διένεξη καθώς και οι δύο πλευρές μείωσαν την ένταση αρκετά σύντομα. Η Ουάσινγκτον σχολίασε πρώτη το περιστατικό αναφέροντας πως τα Ιρανικά σκάφη έπλεαν εντός διεθνών υδάτων, ενώ παράλληλα οδηγήθηκαν σε ”προκλητικές και ενοχλητικές συμπεριφορές”.

Η Τεχεράνη απάντησε λέγοντας πως η αμερικανική παρουσία στις περιοχές ήταν ”ριψοκίνδυνη”. Επίσης ισχυρίστηκε πως η Αμερική παραβιάζει το θαλάσσιο δίκαιο πλέοντας σε αυτά τα νερά του Περσικού Κόλπου.

Οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν πως το βίντεο ήταν ”λανθασμένο και ψεύτικο” και βασίζεται σε ”σενάριο ταινιών του Hollywood”.

Σχόλιο: Οι ναυτικές αμφισβητήσεις του θαλασσίου δικαίου στην θάλασσα του Περσικού Κόλπου στηρίζονται διεθνώς από την Κίνα και την Τουρκία, οι οποίες αγνοούν συνεχώς τους ισχύοντες νόμους. Σκοπός τους είναι η αλλαγή του υπάρχοντος δικαίου με σκοπό να διώξουν το αμερικανικό πολεμικό-εμπορικό ναυτικό από τα εγγύς ευρασιατικά ύδατα, με σκοπό να κυριαρχήσει ο Πανευρασιατικός άξονας στα εγγύς ευρασιατικά ύδατα με ηγέτιδες δυνάμεις την Κίνα, την Ρωσία και το Ιράν. Η κυριαρχία στον τομέα του εμπορίου ήταν ανέκαθεν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την άνοδο ενός κυρίαρχου πόλου ισχύος στο παγκόσμιο σύστημα.

Μετάφραση- Σχόλιο Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.rt.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube