Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 30 Απριλίου 2020

Το Αl Jazeera σε άρθρο προπαγάνδα παρουσιάζει Ελληνικό νησί ως μέρος της τουρκικής επικράτειας

Το Αl Jazeera σε άρθρο προπαγάνδα παρουσιάζει Ελληνικό νησί ως μέρος της τουρκικής επικράτειας

Όπως το χρηματοδοτούμενο από την Τουρκία TRT World απέδειξε πως δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κανάλι προπαγάνδας, έτσι και το Al Jazeera χειραγωγείτε από μέρους της Τουρκικής στρατηγικής με σκοπό να διεκδικήσει ελληνικά εδάφη.

Γιατί το Al Jazeera?

Το Al Jazeera είναι ένα χρηματοδοτούμενο ειδησεογραφικό δίκτυο του Κατάρ, του μόνου δηλαδή συμμάχου της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή.

Το ειδησεογραφικό μέσο του Κατάρ τον προηγούμενο μήνα σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο ”Δυτική Θράκη, αμφισβητούμενος χώρος: Οι Τούρκοι της βορειοανατολικής Ελλάδας”, επιχείρησε να δυσφημίσει την Ελλάδα, καθώς απέτυχε έπειτα από άρθρο του Greek City Times το οποίο απομυθοποίησε όλα αυτά τα ψέματα.

Υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να έχει στρατολογήσει το Al Jazeera με σκοπό να διασπείρει ψεύδη εναντίον της. Το δίκτυο TRT έχει καταλήξει μία οικονομική μαύρη τρύπα που ρουφά τα χρήματα των  Τούρκων φορολογούμενων έναντι ενός μικρού κοινού διεθνώς που το παρακολουθεί. Το κοινό αυτό αποτελείται από ελάχιστους Πακιστανούς που παίρνουν το μέρος της Τουρκίας, σύμφωνα με τα λόγια του διευθυντή του δικτύου TRT Carlos van Meek, σε σχετική του δήλωση το 2016.

Οι περισσότεροι αλλοδαποί εργαζόμενοι με τους οποίους επικοινώνησε το FT το 2016, εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την πιθανή υπογραφή τους σε ντοκιμαντέρ που εξυπηρετούσε τουρκική προπαγάνδα.

”Αν δεν είμαστε προσεκτικοί θα καταλήξουμε σε ένα αστείο”, ανέφερε ανώτατος ειδησεογραφικός υπάλληλος του FT.

Λοιπόν, το δίκτυο TRT έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αστείο μετά την αναφορά του για την κρίση των Τούρκων μεταναστών κατά της Ελλάδας τον Φεβρουάριο. Το TRT ηγήθηκε της αποτυχημένης εκστρατείας με στόχο την δαιμονοποίηση της Ελλάδας στο διεθνές κοινό. Οι προσπάθειες απέτυχαν παταγωδώς και η ήδη φθίνουσα φήμη του TRT world απομυθοποιήθηκε μέσω του άρθρου των Greek City Times.

Με την Τουρκία να μην κρύβει καν τις προθέσεις της να καταλάβει τα ελληνικά νησιά και τον υπόλοιπο θαλάσσιο χώρο, το Al Jazeera έχει δημοσιοποιήσει ένα προπαγανδιστικό άρθρο με τίτλο ”Ελλάδα: Εκατοντάδες άστεγοι μετά την φωτιά σε στρατόπεδο μεταναστών στο νησί της Σάμου”. Η φωτογραφία εξωφύλλου δείχνει το Αιγαίο Πέλαγος και την υπερβάλλουσα περιοχή του, με την Ελλάδα να αναφέρεται με πορτοκαλί χρώμα.

Το Καστελόριζο είναι το πιο απομονωμένο νησί της Ελλάδας και βρίσκεται 125  kilometers νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Το νησί Καστελόριζο έχει λιγότερους από 500 κατοίκους, αλλά ισχυρή στρατιωτική παρουσία εξαιτίας της Τουρκικής απειλής. Παρ’αυτά και ας είναι απομονωμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα έχει ιδιαίτερη στρατιωτική παρουσία.

Το Τουρκικό όνειρο στοχεύει να ενθυλακώσει ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια των Ανατολικών Αιγιακών νήσων ως μέρος της Γαλάζιας Πατρίδας με σκοπό να κυριαρχήσει εν τέλη σε ολόκληρο το Αιγαίο Πέλαγος, αλλά και στα Ελληνικά Νησιά.

Η Τουρκία συνεχώς εξαφανίζει το Καστελόριζο από τους χάρτες της καθώς θεωρεί πως ουσιαστικά δεν υπάρχει. Πλέον βλέπουμε πως το Al Jazeera υποστηρίζει την τουρκική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας, δείχνοντας τα Ελληνικά νησιά ως μέρος της Τουρκικής επικράτειας.

Θα καλέσει η Ελληνική Κυβέρνηση το πρέσβη του Qatar για εξηγήσεις;

Πιθανώς όχι, αλλά ποιός ξέρει, μπορεί να εκπλαγούμε.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.anixneuseis.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube