Weather Icon

Τελείωσαν τα ψέματα – δεν υπήρξε καμία εθνική νίκη στον Έβρο

Τελείωσαν τα ψέματα – δεν υπήρξε καμία εθνική νίκη στον Έβρο

Τέλη Φεβρουαρίου ξεκίνησε η ανορθόδοξη αλλά απροκάλυπτη επίθεση της Τουρκίας στις Καστανιές του Έβρου.

Χρησιμοποιώντας με ανήθικο τρόπο μέχρι και ανήλικα παιδιά μεταναστών ως ανθρώπινες ασπίδες, οι Τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, επιχειρώντας να κόψουν τον φράχτη που χωρίζει τη πατρίδα μας, από τη σφηκοφωλιά των φασιστών που αποτελεί η γειτονική Τουρκία.

Σκοπός αυτής της ωμής επίθεσης, ήταν να πλημμυρίσει η χώρα μας με εκατομμύρια ψυχές μεταναστών, τις οποίες μην μπορώντας η Ελλάδα να διαχειριστεί, θα οδηγείτο σε καταστροφή και αυτοκτονία. Ανάμεσά τους, στελέχη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, ακραίοι ισλαμιστές – βετεράνοι του πολέμου στη Συρία, και πληροφοριοδότες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Η ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση που θα προκαλείτο, θα ήταν σίγουρα άνευ προηγουμένου για την καθημαγμένη μας χώρα, αλλά σίγουρα θα ωχριούσε μπροστά στην απειλή του δούρειου ίππου των τουρκικών δυνάμεων που θα βρισκόντουσαν πλέον εντός των τειχών.

Η σωτηρία της πατρίδας μας όπως αποκαλύπτουν και οι τελευταίες εξελίξεις, δεν ήρθε από κάποιο εμπνευσμένο όνειρο του πρωθυπουργού, ούτε από κάποια ελληνοκεντρική απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Η ευρωπαϊκή ηγεσία, έντρομη απέναντι στην ανθρώπινη βόμβα με την οποία απειλούσε η Τουρκία ολόκληρη την ήπειρο, διέταξε τους γερμανόψυχους της ΝΔ να διαφυλάξουν τα «σύνορα της Ευρώπης».

Αρνούμενοι να δεχτούν τον εξόφθαλμο εκβιασμό των Τούρκων για τις εξελίξεις στη Συρία, οι «ιερείς» των Βρυξελλών αναγνώρισαν την εργαλειοποίηση των μεταναστών από τον Ερντογάν, και μέσω των πειθήνιων γαλάζιων κυβερνώντων, επέφεραν μια μεγάλη στρατηγική ήττα στην Τουρκία.

Δεν επρόκειτο λοιπόν για κάποια εθνική νίκη στον Έβρο. Αυτό που υπήρξε ήταν μια τεράστια εθνική ήττα για τους Τούρκους, κατόπιν όμως σχετικής απόφασης Βερολίνου – Βρυξελλών και πιστής εφαρμογής της από την Αθήνα.

Οι εντολές που είχαν τα πιόνια των Ευρωπαίων στην ελληνική κυβέρνηση ήταν σαφείς. Ένας μήνας είναι αρκετός για να αναγκαστεί η Άγκυρα να αναθεωρήσει. Ως εκ τούτου, η χώρα μας έλαβε την ανεκδιήγητη απόφαση να αναστείλει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου για έναν και μόνο μήνα! Όχι δηλαδή για όσο διαρκέσει η απειλή, όπως λογικά θα περίμενε κανείς, αλλά αποκλειστικά για έναν μήνα, λες και τα γεροντοπαλίκαρα της ΝΔ μπορούσαν, ως άλλοι προφήτες, να προβλέψουν το τέλος της επίθεσης από την Τουρκία.

Δεν πρόκειται βεβαίως για σύμπτωση. Πολύ απλά δεν τους ενδιέφερε να αντιμετωπίσουν την απειλή, παρά μόνο να εξυπηρετήσουν τα ευρωπαϊκά τους συμφέροντα.

Η μειοδοσία της κυβέρνησης κατέστη πρόδηλη την 1η Απριλίου. Καθώς η τουρκική επιθετικότητα στον Έβρο και το Αιγαίο συνεχιζόταν, ενώ οι Έλληνες πολίτες ζούσαν υπό αυταρχικό καθεστώς απαγόρευσης και καταστολής, και ενώ όλα τα κράτη του πλανήτη είχαν κλείσει τα σύνορά τους λόγω της πανδημίας, η ΝΔ αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα ενεργοποιώντας ξανά τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα!

Η γραφική φιγούρα του πρωθυπουργού να χαριεντίζεται στην κάμερα του CNN, θα μείνει ιστορική και αξέχαστη, καθώς ομολογεί πως η απαγόρευση αίτησης ασύλου έληξε μετά από μόλις έναν μήνα, και ταυτόχρονα δηλώνει πως «περιμένει επιστροφή στην κανονικότητα»!

Την ίδια στιγμή, κάνοντας ακριβώς αυτά για τα οποία (δικαίως) κατηγορούσαν τους αριστερούς τους προκατόχους, οι δεξιοί προπαγανδιστές έδωσαν εντολή στους υφισταμένους τους, και έτσι στο σχετικό βίντεο που ανέβασε η κρατικοδίαιτη και κομματοκινούμενη ΕΡΤ, τα επίμαχα σημεία αφαιρέθηκαν.

Το ψευτοαφήγημα της υπερήφανης στάσης στον Έβρο, και της εθνικής νίκης στις Καστανιές επιχειρήθηκε με αυτόν τον τρόπο να συντηρηθεί, κατέρρευσε όμως σαν χάρτινος πύργος από την αποκάλυψη της επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να σταματήσει την αναστολή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου και να ξανανοίξει τα σύνορα της χώρας.

Με άλλα λόγια, η Σουηδή επίτροπος, τράβηξε το αυτί του γερμανόδουλου έλληνα πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντάς του πως οι εντολές του είναι σαφείς: Η αναστολή ασύλου πρέπει να λήξει με το πέρας της αρχικής συμπεφωνημένης χρονικής διάρκειας, ασχέτως της εξέλιξης της επίθεσης της Τουρκίας εναντίον μας, και επιπλέον να επιτραπεί σε όλους όσους πέρασαν τα σύνορα από την 1η Μαρτίου και έπειτα, να καταθέσουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

Δηλαδή να επιτραπεί η διαδικασία ασύλου σε όσους φυτευτούς, επέβαλε παρανόμως η Τουρκία στην πατρίδα μας, με τις χειροβομβίδες και τα χημικά στον Έβρο, και με τα πλοία φαντάσματα και τις υγειονομικές βόμβες του τουρκικού λιμενικού στο Αιγαίο.

Αποτέλεσμα αυτής της βιολογικής πλέον επίθεσης, αλλά και της μειοδοτικής εθνικής πολιτικής της ΝΔ, ήταν τα δεκάδες κρούσματα COVID-19 στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων.

Με άλλα λόγια, αν και πράγματι η Τουρκία υπέστη στρατηγικής σημασίας ήττα στις Καστανιές, η πατρίδα μας όχι απλά δεν μέτρησε νίκη, αλλά με την ακύρωση των μέτρων προστασίας, και το επιπλέον υγειονομικό βάρος και κόστος για τους φορολογουμένους, υπέστη μια ύπουλη κεκαλυμμένη εθνική ήττα.

Μια εθνική ήττα που ξεκίνησε στον Έβρο, και έχει αποκλειστικούς υπεύθυνους τους αρμόδιους υπουργούς και την πασιφανώς ξενοκίνητη πολιτική ηγεσία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube

σχετικά άρθρα