Weather Icon
Τουρκία , Υγεία 3 Απριλίου 2020

Τελειώνει ο χρόνος για την Κωνσταντινούπολη καθώς οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία, δήλωσε ο Ιμάμογλου

Τελειώνει ο χρόνος για την Κωνσταντινούπολη καθώς οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία, δήλωσε ο Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, Εκμέρ  Ιμάμογλου δήλωσε πως η πόλη δεν έχει πολύ χρόνο καθώς η μετάδοση του ιού αυξάνεται ραγδαία. Η Τουρκία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει το υψηλότερο ποσοστό καθημερινών θανάτων από τον covid-19.

Ο Ιμάμογλου επανέλαβε την έκκληση περί αυστηρού αποκλεισμού της Κωνσταντινούπολης, καθώς σε αυτήν την περιοχή καταγράφεται το 60% των κρουσμάτων.

”Τα μέτρα που θα λάβετε για 16 εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς και οι μέθοδοι για τον περιορισμό της πανδημίας θα σώσουν την Τουρκία”, δήλωσε στο reuters την Πέμπτη. ”Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο”.

Ο Ιμάμογλου ανέφερε πως περίπου το 15% της Κωνσταντινούπολης εξακολουθεί να χρησιμοποιεί δημόσια μέσα και ιδιωτικά οχήματα μεταφοράς. ”Αυτό σημαίνει πως περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα εξακολουθούν να κυκλοφορούν έξω, δημιουργώντας τρομακτικά μελλοντικά σενάρια”, ανέφερε.

 Ο Υπουργός Υγείας Fahrettin Koca ανακοίνωσε 79 νέους θανάτους το προηγούμενο 24ωρο, οι οποίοι συμβάλλουν στην ραγδαία αύξηση της υγειονομικής κρίσης, ανεβάζοντας το ποσοστό των νεκρών στου 356.

Η Τουρκία διαχειρίζεται 18.135 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις από την Πέμπτη. Τις τελευταίες 24 ώρες επιπλέον 2.456 κρούσματα διεγνώσθησαν με τον ιό.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας διέταξε την Πέμπτη τα ταχυδρομεία να σταματήσουν τη διανομή κοινωνικής βοήθειας, αφήνοντας ένα μεγάλο ποσοστό μικρομεσαίων κοινωνικά οικογενειών χωρίς πρόσβαση σε κατοίκων στήριξη, με σκοπό να σταματήσουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέσα στην πόλη. 

Ο Ιμάμογλου δήλωσε πως οι πολιτικές κόντρες μεταξύ του κόμματός του και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμποδίζουν την μάχη για τον περιορισμό του ιού. Επίσης δήλωσε πως από τότε που άρχισε το ξέσπασμα της πανδημίας, δεν κατάφερε να μιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο, παρά μόνο με έναν δήμαρχο μίας επαρχίας που είναι εγγεγραμμένος στο κόμμα ΑΚΡ.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως οι δήμοι που ελέγχονται από την αντιπολίτευση τίθενται αυτομάτως οποιασδήποτε εθελοντικής ιατρικής βοήθειας, σύμφωνα με διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Ως δικαιολογία εμφανίσθη η δημιουργία παράλληλου κράτους, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν ξεκίνησε μία εκστρατεία εθνικής αλληλεγγύης για συγκέντρωση δωρεών στα φτωχότερα οικονομικά στρώματα της Τουρκίας. 

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.ahvalnews.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube