Weather Icon
Ενεργειακά , Λιβύη , Τουρκία 2 Απριλίου 2020

Τα «ρέστα» του παίζει ο Ερντογάν στη Λιβύη – Σε φιάσκο κινδυνεύει να μετατραπεί η επιχείρηση «Ειρήνη»

Τα «ρέστα» του παίζει ο Ερντογάν στη Λιβύη – Σε φιάσκο κινδυνεύει να μετατραπεί η επιχείρηση «Ειρήνη»

Με πέντε πολεμικά πλοία ανοιχτά της Λιβύης, τέσσερις φρεγάτες και συνοδευτικό πετρελαιοφόρο αλλά και συνεχή στήριξη στις δυνάμεις του προέδρου Σάρατζ ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κρατήσει με κάθε τρόπο “ζωντανό” το ψευτομνημόνιο συνεργασίας και ταυτόχρονα τις ανυπόστατες διεκδικήσεις που εγείρει στη θάλασσα νότια της Κρήτης.

Η μικρή Τουρκική αρμάδα η οποία αποτελείται από τις φρεγάτες Goksu, Giresun, Gelibolu, Gediz και το πετρελαιοφόρο Gungor όχι απλά έχει αναπτυχθεί εδώ και πολλές εβδομάδες στην περιοχή αλλά επιχειρεί όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Oι δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ εντόπισαν αντιαεροπορικό πύραυλο SM1 και συγκεκριμένα RIΜ-66 να έχει καταπέσει στο έδαφος της Λιβύης και σε περιοχή την οποία ελέγχει το LNA. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για πύραυλο αμερικανικής κατασκευής ο οποίος εκτοξεύτηκε από μια εκ των τεσσάρων Τουρκικών φρεγατών κλάσης Perry προφανώς με στόχο στον αέρα πιθανότητα μη επανδρωμένο UAV που πετούσε για λογαριασμό των δυνάμεων του LNA και του Στρατηγού Χάφταρ.

Τεχνική βλάβη του πυραύλου ήταν πιθανότατα η αιτία να μην βρει τον στόχο και να μην εκραγεί στον αέρα παρά να καταπέσει σχεδόν άθικτος στο έδαφος. Ο RIΜ-66 αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι οι Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις όχι απλά ενισχύουν την κυβέρνηση της Τρίπολης αλλά επιχειρούν ενεργά στην περιοχή. Έχουν δηλαδή άμεση ανάμιξη στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube