Weather Icon

Σύνοδος Κορυφής (23/4) – Πρόταση Sanchez (Ισπανία) για fund 1,5 τρισ. ευρώ – Gentiloni (Κομισιόν): Αυτό το ποσό διακυβεύεται

Σύνοδος Κορυφής (23/4) – Πρόταση Sanchez (Ισπανία) για fund 1,5 τρισ. ευρώ – Gentiloni (Κομισιόν): Αυτό το ποσό διακυβεύεται
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου για να συζητήσουν την οικονομική απάντηση απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού
Στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη (23/4/2020) θα δοθεί η επόμενη μάχη για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού που θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση το 2020.
Σύμφωνα με πληροφορίες της El Pais, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Pedro Sanchez, θα προτείνει τη δημιουργία fund 1,5 τρισ. ευρώ για τη τη χρηματοδότηση των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το  εν λόγω fund θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από διαρκές χρέος των 27 χωρών της ΕΕ και τελικά να διατεθεί σε διαφορές χώρες ως έμβασμα και όχι χρέος.

Gentiloni: Η ΕΕ θα χρειαστεί 1,5 τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού

Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί 1,5 τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού έκανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Paolo Gentiloni.
«Το Eurogroup έχει κάνει μία πρόταση για βοήθεια αξίας μεγαλύτερης των 500 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του τομέα της υγείας και της βραχείας εργασίας αλλά και για την παροχή βοήθειας σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις.
Αυτό μας αφήνει τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.
Αυτό είναι χονδρικά το ποσό που διακυβεύεται τώρα», επεσήμανε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο Ευρωπαίος επίτροπος.
Ο Paolo Gentiloni εξήγησε ότι το ποσό αυτό μπορεί να βρεθεί από τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η Σύνοδος Κορυφής

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου για να συζητήσουν την οικονομική απάντηση απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διερευνήσουν τη σύσταση ενός προσωρινού Ταμείου Ανάκαμψης για να διασφαλιστεί ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη-μέλη.
Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup, τα κράτη – μέλη της Ενωσης συμφώνησαν σε ένα πακέτο 540 δισ. ευρώ για τη στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων.
Εξ αυτών τα 240 δισ. θα διατεθούν από την προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), 200 δισ. σε δάνεια για τις επιχειρήσεις, με έμφαση στις μικρομεσαίες, μέσω εγγυήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 100 δισ. σε δάνεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος SURE για την επιδότηση της εργασίας.
Παράλληλα, σχετικά με το νέο ταμείο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, συμφωνήθηκε να εξεταστούν «καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία» υπό τον όρο της «καθοδήγησης των ηγετών» και της αναγνώρισης των χρηματοοικονομικών και πρακτικών ζητημάτων που προκύπτουν.
Τα υπό συζήτηση εργαλεία, σύμφωνα το κοινό ανακοινωθέν, χαρακτηρίζονται «προσωρινά», «στοχευμένα» και «ανάλογα του τεράστιου κόστους της τρέχουσας κρίσης» –  κόστος το οποίο πρέπει «να διαχυθεί στον χρόνο μέσω της κατάλληλης χρηματοδότησης» (αφαιρέθηκε η αναφορά σε «χρηματοδοτική δομή»).

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube