Κρατικά ΜΜΕ της Βόρεια Κορέας δημοσίευσαν τη Δευτέρα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Κίριλ Ραμαφόσα, στην οποία τον συγχαίρει για την «Ημέρα της Ελευθερίας».

Στην επιστολή του, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η φιλία των δύο εθνών θα επεκταθεί και θα αναπτυχθεί, ενώ υπάρχει αναφορά στην «Ημέρα της Ελευθερίας», μια δημόσια αργία που γιορτάζεται στη Νότια Αφρική σήμερα.

Το μήνυμα έχει ημερομηνία 27 Απριλίου 2020, ανέφερε το πρακτορείο KCNA, ενώ έρχεται τη στιγμή που οι φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν φουντώσει αφότου δεν παρέστη στα γενέθλια του παππού του στις 15 Απριλίου.

Ωστόσο, το CNN και άλλα διεθνή ΜΜΕ δεν μπορούν να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα της επιστολής.

Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμής πυρηνικών;

Λίγες ώρες νωρίτερα πάντως, ένα ακόμη σενάριο -στα πολλά που έχουν ακουστεί- ήρθε να προστεθεί για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, όπου σύμφωνα με αποστάτη της χώρας ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια εκτόξευσης πυραύλων.

Ειδικότερα, ο πρώην αξιωματούχος του Εργατικού Κόμματος Lee Jeong Ho έγραψε στην εφημερίδα της Νότιας Κορέας Dong-a Ilbo ότι ο 36χρονος Κιμ πρέπει να ήταν αρκετά υγιής για να επιτρέψει δοκιμές πυραύλων στις 14 Απριλίου, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει τον εαυτό του και την ήδη επιβαρυμένη καρδιά του.

«Ο Κιμ απουσίαζε από τις δοκιμές, ενώ δεν κυκλοφόρησαν πλάνα από την εκτόξευση πυραύλων και την εκπαίδευση των μαχητικών αεροσκαφών, το οποίο υποδεικνύει την πιθανότητα ενός απροσδόκητου ατυχήματος που θα μπορούσε να προκληθεί από συντρίμμια ή πυρκαγιά» είπε.

Πηγή: in.gr