Weather Icon

Συνεχίζεται η θωράκιση στα σύνορα του Έβρου: Οι αφανείς μαχητές που κάνουν δύσκολη την επιστροφή των Τούρκων στο ποτάμι

Συνεχίζεται η θωράκιση στα σύνορα του Έβρου: Οι αφανείς μαχητές που κάνουν δύσκολη την επιστροφή των Τούρκων στο ποτάμι

Το πρώτο κεφάλαιο της πρωτοφανούς Τουρκικής προσπάθειας να αποσταθεροποιήσουν τα Ελληνικά χερσαία σύνορα στον Έβρο έκλεισε οριστικά τα προηγούμενα 24ωρα.Έπειτα από την άτακτη υποχώρηση των γειτόνων και την ομαλοποίηση της κατάστασης στο ποτάμι σταδιακά άρχισαν να αποχωρούν και οι δυνάμεις της frontex από την περιοχή.

Οι Αυστριακοί κομάντος της ομάδας Cobra, Iταλοί και Πολωνοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας όπως και οι Κύπριοι επίλεκτοι για περίπου ένα μήνα στάθηκαν στην πρώτη γραμμή. Όσες χώρας απέστειλαν δυνάμεις στον Έβρο ανταποκρινόμενες στο αίτημα της Αθήνας για ενίσχυση των Ευρωπαϊκών συνόρων γνωρίζουν πλέον από πρώτο χέρι τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τους προκλητικούς γείτονές της.

Όμως δεν ήταν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες πρόθυμες να στηρίξουν την Αθήνα σε αυτή την προσπάθεια. Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις η Τουρκική προπαγάνδα περί δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων βρήκε πρόσφορο έδαφος. Όπως για παράδειγμα στην επιστημονική επιτροπή της Γερμανικής βουλής η οποία έκανε λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Ελληνική στάση στον Έβρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube