REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα , Ρωσία 10 Απριλίου 2020

Strategic Culture Foundation: ΕΕ και ΗΠΑ καταρρέουν… Ρωσία και Κίνα αναδύονται

Strategic Culture Foundation: ΕΕ και ΗΠΑ καταρρέουν… Ρωσία και Κίνα αναδύονται

Τα κυριότερα συμπεράσματα της πανδημίας του παγκόσμιου κορωνοϊού (COVID-19) είναι τώρα πάρα πολύ σαφή: Η Κίνα τα κατάφερε πολύ καλά έναντι του ιού, ενώ Ευρώπη και ΗΠΑ όχι.

Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση του Strategic Culture Foundation, ψέγοντας τους δεξιούς ιμπεριαλιστές και φονταμενταλιστές του Reagan, που εξακολουθούν να διακηρύσσουν αδιάκοπα ότι η κρίση έχει πληγώσει θανάσιμα τη θέση της Κίνας.

Αυτό είναι απλά ψέμα.

Οι ίδιες φωνές εξακολουθούν να διακηρύσσουν την ανωτερότητα των ΗΠΑ εν όψει του αυξανόμενου κύματος του κορωνοϊού που αποδεικνύει το αντίθετο.

Τα σαφή γεγονότα είναι τα εξής, σύμφωνα με το Strategic Culture Foundation: Πρώτον, η καταστολή της Κίνας έναντι της πανδημικής κρίσης ήταν εντυπωσιακά γρήγορη.

Η αντίδραση σε αυτό το μεγάλο επίτευγμα, όπως προειδοποίησε αυτός ο σπουδαίος θεράπων ιατρός Sigmund Freund, είναι η άρνηση.

Η άρνηση ότι η κεντρική μορφή κυβέρνησης της Κίνας “δεν μπορεί” να επιτύχει τίποτα, όπως αντίθετα η φιλελεύθερη κυβέρνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ως εκ τούτου, οι αριθμοί της Κίνας είναι βολικά αλλοιωμένοι.

Δηλαδή γεγονότα που είναι “καταδικασμένα” ως ψέματα, επειδή αντιφάσκουν και διαψεύδουν τα επικρατέστερα παράλογα παραδείγματα της πίστης των Αμερικανών.

Το επίτευγμα της Ρωσίας πρέπει επίσης να αγνοηθεί.

Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να παραμείνει αλώβητη, σε αντίθεση με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τη Βρετανία.

Ο έλεγχος της πανδημίας προκαλεί θανάσιμο πλήγμα στην ήδη αποσαθρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών, του Λουξεμβούργου και του Στρασβούργου διαλύονται μπροστά στα μάτια μας.

Ο περήφανος πύργος τους καταρρέει.

Η κρίση απειλεί επίσης το παλαιό πολιτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό που πραγματικά σημαίνει είναι ότι το σεβαστό αμερικανικό ομοσπονδιακό σύστημα απλά δεν μπορεί να χειριστεί την απειλή της πανδημίας σε μια σύγχρονη κοινωνία της μαζικής ενημέρωσης.

Και τα χέρια του Προέδρου Donald Trump γι ‘αυτό, είναι δεμένα.

Είναι οι πολιτικές των πολιτειακών κυβερνήσεων και των δημάρχων των πόλεων, ιδιαίτερα στις υπερβολικά φιλελεύθερες Ανατολικές και Δυτικές ακτές και σε γεμάτα αστικά κέντρα, όπως το Ντιτρόιτ, το Σικάγο, η Βοστώνη και η Νέα Ορλεάνη, που ευθύνονται άμεσα για αυτή την καταστροφή.

Το μεγαλύτερο αστικό κέντρο – Νέα Υόρκη – έχει δεχτεί το πιο σκληρό χτύπημα όλων.

Καμία πολιτεία και καμία μεγάλη αμερικανική πόλη δεν κατάφεραν να προετοιμαστούν για την πανδημία.

Στον πραγματικό κόσμο, η κρίση εκθέτει την πτώχευση του αμερικανικού ομοσπονδιακού συστήματος.

Δεν είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή οι ένοπλες υπηρεσίες των ΗΠΑ που απέτυχαν εδώ: Είναι οι μεμονωμένες πολιτείες των ΗΠΑ, κυρίως στις ανατολικές και δυτικές ακτές.

Προφανώς, τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της τελικής αποσύνθεσης.

Η Ρωσία και η Κίνα θα βγουν από την κρίση αυτή ως παγκόσμιες ηγέτιδες, πολύ πιο γρήγορα από όσο κανείς φαντάζεται, καταλήγει το Strategic Culture Foundation.

 

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube