Weather Icon
Τουρκία , Υγεία 2 Απριλίου 2020

Στους 356 οι νεκροί στην Τουρκία και ο Ερντογάν θεωρεί μεγαλύτερο εχθρό την απαισιοδοξία!

Στους 356 οι νεκροί στην Τουρκία και ο Ερντογάν θεωρεί μεγαλύτερο εχθρό την απαισιοδοξία!

Με τον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων να αυξάνεται καθημερινά στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη απειλή στον αγώνα κατά του κορονοϊού είναι η απαισιοδοξία! «Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, αλλά αυτό για εμάς δεν είναι αρκετό. Η μεγαλύτερη απειλή κατά του αγώνα για την εξάλειψη του κορονοϊού είναι η απαισιοδοξία,» δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης προς τους δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος του, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 79 άνθρωποι στην Τουρκία, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να έχει σκαρφαλώσει στους 356 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 18.135.

«Δείξαμε ότι η Τουρκία στέκεται στα πόδια της, εκεί που τα συστήματα ακόμα και ανεπτυγμένων χωρών καταρρέουν,» είπε και πρόσθεσε «εμείς υιοθετήσαμε μια προσέγγιση με ευαισθησία αμέσως μόλις ξέσπασε η επιδημία. Προχωρήσαμε εφαρμόζοντας τις προτάσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους ειδικούς στο θέμα αυτό, όχι από εκείνους που εκφράζουν γνώμες με δογματικό τρόπο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης,» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με έξυπνες, ισορροπημένες και ρεαλιστικές κινήσεις χωρίς πανικό, τόνισε, εμπλέκοντας ακόμα μία φορά τον Θεό στην υπόθεση. «Με τη βοήθεια του Θεού, η Τουρκία έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ξεπεράσει αυτή την επιδημία. Το έθνος μας θα ξεπεράσει αυτή την κρίση, όπως έκανε και με άλλες στο παρελθόν,» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι εκκλήσεις τόσο από τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο (ΤΤΒ) όσο και από τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Ο Ιμάμογλου μάλιστα έχει ζητήσει επίμονα να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, που σύμφωνα με τα στοιχεία αποτελεί έως τώρα το επίκεντρο της επιδημίας με 8.852 κρούσματα και 117 θανάτους από τον κορονοϊό.

www.pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube