Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση 7 Απριλίου 2020

Στο κράτος είναι ασυμπτωματικοί και γι’ αυτό δεν τους πειράζετε;

Στο κράτος είναι ασυμπτωματικοί και γι’ αυτό δεν τους πειράζετε;

Μπράβο στη ΔΕΗ για τη δωρεά των 5 εκατ. Αλλά δεν καταλάβαμε. Την εκσυγχρονίσαμε… και χαρίζει δικά της ή δικά μας λεφτά; Θα συνεχίσει με τη ΛΑΡΚΟ; 

Ό,τι γίνεται και από όπου γίνεται, για να πολεμήσουμε τον κορονοϊό επιβάλλει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά με δέος. Όχι όμως τόσο ψηλά που να μας θυμίζει τις εποχές ραγιαδισμού… Εποχές του “σφάξε με Αγά μου να αγιάσω…” 

Τι δηλαδή; Την ξεχάσατε, όπως φαίνεται, την καταχρεωμένη και μερικώς πτωχευμένη, ελληνική σοβιετία που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και σας παρέδωσε τον Ιούλιο του 2019, μεγαλύτερη σε κομματικό στρατό και με 1-2 κρατικά ιδρύματα παραπάνω. Ξεχάσατε και εκείνα του ΟΟΣΑ, πως χωρίς ελεύθερη οικονομία δεν θα δούμε άσπρη μέρα. 

Την ξεχάσατε, όπως φαίνεται, τη Μέρκελ και τους άλλους δανειστές που μας λένε ότι αν δεν πουλήσετε, μέσα στο 2020, τις 30 κρατικές ΔΕΚΟ και κρατικές παράγκες όπως η ΛΑΡΚΟ (που επιμένουμε να την παρουσιάζουμε ως κρατική βιομηχανία προς εξυγίανση…) δεν είναι βέβαιοι ότι θα μείνουμε έξω από μνημόνια. 

Την ξεχάσατε, όπως φαίνεται, τη ναυπηγική βιομηχανία, τη βιομηχανία λιπασμάτων, το νικέλιο, τις χημικές βιομηχανίες, τη βιομηχανία ειδών άμυνας, τη συναρμολόγηση, τη ζάχαρη αλλά και τον τουρισμό που πέρασαν στα χέρια του κράτους, ως στρατόπεδα για τον κομματικό στρατό κατοχής, διαλύοντας τα πάντα, για να πουληθούν σήμερα σαν οικόπεδα και παλιοσίδερα;

Την ξεχάσατε, όπως φαίνεται, τη σοβιετική κρατική τιμολογιακή πολιτική στην ενέργεια που έχει γονατίσει, χρόνια τώρα, την ιδιωτική βιομηχανική παραγωγή και έχει διώξει βιομηχανικές έδρες και εγκαταστάσεις, εκτός Ελλάδας, να σωθούν. Για ρωτήστε τη χαλυβουργία, την τσιμεντοβιομηχανία, την ιδιωτική ναυπηγική βιομηχανία και βιοτεχνία (καρνάγια και κατασκευές), την φαρμακοβιομηχανία, τα ρούχα, τα πλαστικά και τη συσκευασία αν με αυτά που πληρώνουν σε κρατικά τιμολόγια μπορούν να σταθούν σε ξένες αγορές που οι ανταγωνιστές έχουν το μισό και λιγότερο κόστος. 

Την ξεχάσατε, όπως φαίνεται, την κρατική τουριστική βιομηχανία που φτύσαμε αίμα να την βγάλουμε από τις τσέπες των φορολογούμενων, σε βάρος βέβαια όλης της υπόλοιπης ιδιωτικής τουριστικής Ελλάδας.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube