REAL TIME |

Weather Icon

Στατιστικά COVID-19 στην Κύπρο: Μείωση ασθενών στις ΜΕΘ

Στατιστικά COVID-19 στην Κύπρο: Μείωση ασθενών στις ΜΕΘ

Η περιοχή με τις περισσότερες περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης της νόσου παραμένει η Αραδίππου.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας δίνει στην δημοσιότητα τα ανανεωμένα στοιχεία για την πορεία της νόσου COVID-19 στην Κύπρο, μέχρι και τις 23 Απριλίου. Η γραφική παράσταση πιο κάτω δίνει την εικόνα και ενισχύει την αίσθηση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην επιστημονική ομάδα, ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μια πολύ καλή πορεία. Είναι ευδιάκριτη η φθίνουσα πορεία που ακολουθεί η καμπύλη και οι μικροί αριθμοί νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά.

Όσον αφορά τους θανάτους με αιτία τον ιό, αυτοί ανέρχονται στους 14, αλλά, όπως είχε επισημάνει και ο Δρ Γεώργιος Νικολόπουλος, είναι κατανεμημένοι σποραδικά και σε μικρό αριθμό.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα στέλνει και το γράφημα το οποίο παρουσιάζει τους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανά ημέρα. Κι εδώ διακρίνεται η σταδιακή αύξηση των μη διασωληνωμένων, με το πέρασμα των ημερών καθώς και η μείωση των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Η περιοχή με τις περισσότερες περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης της νόσου παραμένει η Αραδίππου, ενώ ακολουθεί η Πάφος με μεγάλη διαφορά ωστόσο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Λάρνακα, στην τέταρτη η Λευκωσία, πέμπτη είναι η Αμμόχωστος, ενώ τελευταία κατατάσσεται η Λεμεσός, με τις λιγότερες περιπτώσεις.

 

www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube