Weather Icon

Σημαντικό και αξιοπρόσεκτο το σχέδιο επανέναρξης της αμερικανικής οικονομίας σε 3 φάσεις, που ανακοίνωσε ο Trump

Σημαντικό και αξιοπρόσεκτο το σχέδιο επανέναρξης της αμερικανικής οικονομίας σε 3 φάσεις, που ανακοίνωσε ο Trump
29 Πολιτείες θα ανοίξουν σύντομα – Νέο πακέτο στήριξης 2 τρισ. – Το σχέδιο επανέναρξης της αμερικανικής οικονομίας επιδοκιμάζεται από την Wall Street
Σχέδιο Opening Up America Again, για την επανέναρξη λειτουργίας της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε 3 φάσεις, ανακοίνωσε ο αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, τονίζοντας ότι υπάρχουν 29 Πολιτείες που θα μπορούσαν να ανοίξουν άμεσα.
Η Wall Street και τα futures ανακάμπτουν έως +2,8%, απόρροια του σχεδίου επαναλειτουργίας της οικονομίας αλλά και των πληροφοριών ότι η φαρμακευτική εταιρία Gilead έχει ανακαλύψει ένα πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον κορωνοιό.
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο νέο τέταρτο πακέτο στήριξης το οποίο θα ανέρχεται σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα αφορά στις υποδομές των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που ορίζουν τις προϋποθέσεις για Πολιτείες των ΗΠΑ ώστε να αρχίσουν να χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα που που έχουν επιβληθεί για να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κοροναϊού ακόμη και πριν την 1η Μαίου 2020.
Το πρόγραμμα ονομάζεται Opening Up America Again (άνοιγμα της Αμερικής ξανά) και θα πραγματοποιηθεί σε 3 φάσεις

Φάση 1
Αφορά όλα τα ευάλωτα άτομα πρέπει να συνεχίσουν την κοινωνική απομόνωση.
Μέλη σε οικογένειες με ευάλωτους ανθρώπους στον κορωνοιό πρέπει να γνωρίζουν ότι επιστρέφοντας στην εργασία ή σε άλλα περιβάλλοντα όπου η απόσταση δεν είναι πρακτική, θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι.
Πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις για την απομόνωση από ευάλωτους κατοίκους.
Όλα τα άτομα, σε πάρκα, υπαίθριους χώρους, χώροι αναψυχής, ψώνια πρέπει να μεγιστοποιήσουν τη φυσική απόσταση από τους άλλους.
Περισσότερα από 10 άτομα, θα πρέπει να αποφεύγονται εκτός εάν τηρούνται προληπτικά μέτρα.
Αποφύγετε κοινωνικοποίηση σε ομάδες άνω των 10 ατόμων σε περιστάσεις που δεν επιτρέπουν εύκολα την κατάλληλη φυσική απόσταση (π.χ. δεξιώσεις, εμπόριο, παραστάσεις)
Συνέχισε την εργασία με τηλεεργασία όπου είναι δυνατόν και εφικτό σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν είναι δυνατόν, οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν σε φάσεις.
Κλείστε περιοχές όπου οι άνθρωποι είναι πιθανό να συγκεντρωθούν και να αλληλεπιδράσουν ή να επιβάλεται αυστηρά πρωτόκολλα κοινωνικής απόστασης.
Περιορίστε τα μη βασικά ταξίδια και να τηρείτε τις οδηγίες του CDC σχετικά με απομόνωση μετά το ταξίδι.

Φάση 2
Σχολές και οργανωμένες δραστηριότητες νεολαίας (π.χ. παιδικοί σταθμοί, κατασκήνωση) μπορεί να ανοίξουν ξανά.
Επισκέψεις σε νοσοκομεία πρέπει να απαγορεύονται.
Όσοι αλληλεπιδρούν με τους κατοίκους και τους ασθενείς πρέπει να τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα σχετικά με την υγιεινή.
Χώροι με φαγητό, αθλητικοί χώροι, χώροι λατρείας μπορεί να λειτουργήσουν με μέτρια πρωτόκολλα φυσικής απόστασης.
Τα γυμναστήρια μπορεί να παραμείνουν ανοικτά εάν τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα φυσικής απόστασης
Τα μπαρ μπορούν να λειτουργούν χωρίς όμως να υπάρχει συνωστισμός.

Φάση 3
Τα άτομα σε αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να συνεχίσουν τις δημόσιες αλληλεπιδράσεις, αλλά πρέπει να τηρούν την φυσική απόσταση, ελαχιστοποιώντας την έκθεση σε κοινωνικά περιβάλλοντα όπου η απόσταση ενδέχεται να μην είναι πρακτική, εκτός εάν τηρούνται προληπτικά μέτρα.
Άτομα χαμηλού κινδύνου πρέπει να εξετάζουν το ενδεχόμενο ελαχιστοποίησης του χρόνου που αφιερώνουν σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα.
Η νέα καθοδήγηση προσδιορίζει τις απαραίτητες συνθήκες για περιοχές της χώρας που θα επιτρέψουν στους υπαλλήλους να αρχίσουν να επιστρέφουν στη δουλειά – αλλά η απόφαση θα ληφθεί τελικά από κρατικούς κυβερνήτες.

To πρόγραμμα εστιάζει στο πως οι ΗΠΑ θα επανέλθουν στην κανονικότητα, οι πολίτες πρέπει να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, να μην έρχονται σε επαφή και έως 10 άτομα συναθροίσεις να διατηρούν επίσης αποστάσεις.
Το σχέδιο 18 σελίδων για το “Opening Up America Again” προσδιορίζει τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για τις περιοχές της χώρας για να επιτρέψουν στους υπαλλήλους να αρχίσουν να επιστρέφουν στην εργασία.
Οι Πολιτείες, που έχουν επιβάλει τα δικά τους μέτρα περιορισμού για να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την εξάπλωση της νόσου, δεν υποχρεούνται νομικά να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Λευκού Οίκου.
Ωστόσο, η νέα καθοδήγηση αυξάνει την πίεση στους κυβερνήτες να χαλαρώσουν τους περιορισμούς τους, ακόμη και καθώς εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και επιχειρηματίες προειδοποιούν ότι απαιτούνται εκτεταμένα συστήματα test προτού οι Αμερικανοί μπορούν να αρχίσουν με ασφάλεια να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή.
Image

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο 2 τρισεκ. δολαρίων για υποδομές

«Με τόσο χαμηλό επιτόκιο, που κυμαίνεται στην περιοχή του 0%, είναι ευκαιρία να ενισχύσουμε τις υποδομές της χώρας με μέτρα στήριξης έως 2 τρισεκ. δολαρίων ανέφερε ο D. Trump.
Ωστόσο, αυτά πρέπει να είναι πραγματικά μεγάλα, 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, και να αφορούν μόνο θέσεις εργασίας στις κατασκευές και στη δημιουργία υποδομών τέτοιων που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν η χώρα.
Η φάση 4 ξεκίνησε» είχε δηλώσει σε παλαιότερη ανάρτησή του στο Twitter.
«Υπάρχουν ανάγκες σε ό,τι αφορά τις υποδομές της χώρας, οι οποίες σχετίζονται άμεσα και με την πανδημία του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Donald Trump, είχε υπογράψει την Παρασκευή 27 Μαρτίου το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, το οποίο προέβλεπε τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Το πακέτο διάσωσης, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο που πέρασε ποτέ από το Κογκρέσο, περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις βιομηχανίες που πλήττονται, ένα ανάλογο ποσό για άμεσες πληρωμές ύψους έως 3.000 δολαρίων για εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες και τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια για νοσοκομεία και συναφές δομές υγείας.
Προηγουμένως το νομοσχέδιο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας είχε εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η ψήφισή του ήρθε έπειτα από διαπραγματεύσεις περίπου δύο εβδομάδων μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.
«Υπέγραψα ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας άνευ προηγουμένου για την αμερικανική ιστορία» είχε δηλώσει ο Donald Trump από το Οβάλ Γραφείο.
Στο μεταξύ, ο Donald Trump συζήτησε την Πέμπτη 16 Απριλίου με τους κυβερνήτες των ΗΠΑ ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να ξεκινήσει πάλι η οικονομική δραστηριότητα.
Τα guidelines δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά πρόκειται να ανακοινωθούν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Βουλευτές των Δημοκρατικών προτείνουν επίδομα 2.000 δολ. τον μήνα λόγω Covid-19
Νομοσχέδιο για τη χορήγηση 2.000 δολαρίων τον μήνα σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες παρουσίασαν έφεραν στη Βουλή των Αντιπροσώπων δύο βουλευτές των Δημοκρατικών λόγω του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο (Emergency Money for the People Act), όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ που έχουν κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας τους θα λαμβάνουν επίδομα για έξι μήνες και έως ότου ο δείκτης ανεργίας φτάσει στα επίπεδα που βρισκόταν προτού ξεσπάσει η πανδημία.
Το εν λόγω νομοσχέδιο εισήχθη την Τρίτη 14 Απριλίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Tim Ryan, πρώην υποψήφιο για την προεδρία, που συνδέεται με τη μετριοπαθή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, και από τον Ro Khanna, πρώην στενό συνεργάτη του Bernie Sanders.
Εκτός, όμως, από τα 2.000 δολάρια, το υπό έγκριση νομοσχέδιο προβλέπει την παροχή επιπλέον 500 δολαρίων για κάθε παιδί που έχει κάθε αμερικανική οικογένεια.
«Καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί υποβάλλουν αίτηση για επίδομα ανεργίας κάθε εβδομάδα, πρέπει να εργαστούμε γρήγορα για να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάζουμε μετρητά στα χέρια των αμερικανικών οικογενειών» δήλωσε ο βουλευτής Ryan σε δελτίο Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube