Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 7 Απριλίου 2020

Σέρρες: Από κλειστή σε ανοιχτή η δομή στο “Κλειδί”; – Τι λέει ο πρόεδρος του Προμαχώνα (VIDEO)

Σέρρες: Από κλειστή σε ανοιχτή η δομή στο “Κλειδί”; – Τι λέει ο πρόεδρος του Προμαχώνα (VIDEO)

Από κλειστή σε ανοιχτή φαίνεται να μετατρέπεται η δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων που μπήκαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου, στη θέση «Κλειδί», στον δήμο Σιντικής Σερρών.

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει το Infonews24.gr, ωστόσο τα ίδια ισχυρίζεται και ο πρόεδρος της κοινότητας Προμαχώνα Σπύρου Λεωνίδας, ο οποίος έσπευσε αμέσως στη δομή.

«Αυτό που είδα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που έβλεπα όλες τις προηγούμενες ημέρες. Έχουν έρθει άνθρωποι από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), κατέγραψαν όσους βρίσκονται στη δομή, τους έδωσαν και από ένα φύλλο με τη φωτογραφία τους, σαν ταυτότητα. Φαίνεται πια ότι εδώ αναλαμβάνουν αυτοί. Βρήκα έναν δικηγόρο από αυτούς και μου είπε ότι απόψε το βράδυ υπογράφεται πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής. Παραδίδει η αστυνομία και αναλαμβάνει ο ΔΟΜ. Η δομή από αύριο θα είναι ανοιχτή», δήλωσε ο ίδιος.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, απλά θα προχωρά σε μία στοιχειώδη επιτήρηση τις πρωινές ώρες, όλα τα ζητήματα θα τα διαχειρίζεται ο ΔΟΜ και μάλιστα θα αποχωρήσει και ο Ερυθρός Σταυρός και θα φτάσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Αυτοί θα παραμένουν μέχρι τις 5 το απόγευμα και ακολούθως θα αποχωρούν, η πόρτα θα είναι ανοιχτή και οι μετανάστες θα μπορούν να κινούνται όπως, όπου και όποτε θέλουν και ο μόνος περιορισμός θα είναι αυτός που ισχύει λόγω μέτρων του κορωνοϊού.

«Δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Η αστυνομία πια δεν θα έχει λόγο εδώ», σημείωσε ο επικεφαλής της κοινότητας.

Ακούστε όλα όσα είπε ο πρόεδρος του Προμαχώνα:

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube