Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης στο Focus-fm για μεταναστευτικό, τουρκική επιθετικότητα

Σάββας Καλεντερίδης στο Focus-fm για μεταναστευτικό, τουρκική επιθετικότητα

Ο Σάββας Καλεντερίδης φιλοξενήθηκε σήμερα στη συχνότητα του Focus-fm της Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή “ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ” της Δέσποινα Μποτίτση και Γιάννη Πηλίδη.

Η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί το «πάγωμα» των δραστηριοτήτων των πετρελαϊκών εταιριών στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω κορωνοϊού και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, για να «εμπεδώσει» την ψευδο-συμφωνία της με τη Λιβύη, εκτίμησε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, ο στρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, τόνισε πως «παρά την πανδημία και τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει και η Τουρκία, φαίνεται με τις κινήσεις της με το Γιαβούζ, αλλά και στη Λιβύη, ότι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το «κενό ισχύος» στην περιοχή από την οικονομική κρίση και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, για να επαναπροωθήσει τις θέσεις της. Εκεί είναι ο κίνδυνος για την Ελλάδα. Με τις κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τις υπερπτήσεις σε ελληνικά κατοικημένα νησιά επιδιώκει να εμπεδώσει τη «γαλάζια πατρίδα» και να δείξει πως κάνει βήματα εμπέδωσης προς την υλοποίηση της συμφωνίας με τη Λιβύη, που είναι καταστροφικό για την πατρίδα μας», επεσήμανε ο κ.Καλεντερίδης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου», απάντησε, ότι «Θα συνεχίσουν ώστε βήμα- βήμα να προωθούν τις θέσεις τους χωρίς να υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου, εκτός αν η Ελλάδα αποφασίσει να «κόψει το βήχα» στην Τουρκία, εφαρμόζοντας το δόγμα της αποτροπής και σε θέματα άμυνας και όχι μόνο μετανάστευσης», υπογράμμισε ο κ.Καλεντερίδης.

Η Τουρκία θα εγκαταλείψει το «χαρτί» του μεταναστευτικού

Το δόγμα της αποτροπής, που αντικατέστησε το δόγμα του κατευνασμού στον Έβρο, είχε αποτελέσματα είπε ο κ.Καλεντερίδης και πρόσθεσε, ότι «σιγά- σιγά η Τουρκία έχει αντιληφθεί, ότι το χαρτί που λέγεται μεταναστευτικό και με αυτό εκβίασε την Ελλάδα και την ΕΕ το έχει χάσει και θα το εγκαταλείψει». Μάλιστα επικαλέστηκε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο φράχτης στον Έβρο έχει επεκταθεί και σε σημεία, όπου η διέλευση ήταν εύκολη, όταν έπεφτε η στάθμη του ποταμού. «Οι ροές έχουν μηδενιστεί», δήλωσε ο κ.Καλεντερίδης, τονίζοντας, ότι «το θέμα είναι πολιτικό, όχι επιχειρησιακό. Τα όργανα του κράτους παίρνουν εντολές και αποδείχθηκε, ότι τα σύνορα -θαλάσσια και χερσαία- μπορούν να προστατευθούν», κατέληξε ο κ.Καλεντερίδης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Σ.Καλεντερίδη στον FOCUS FM 103.6, εδώ:

Ακολουθεί το ηχητικό:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube