Weather Icon
Αυστρία , Υγεία 3 Απριλίου 2020

SARS-CoV-2: Κλινική δοκιμή ουσίας που ανακαλύφθηκε στη Βιένη και φέρεται να τον καταπολεμά

SARS-CoV-2: Κλινική δοκιμή ουσίας που ανακαλύφθηκε στη Βιένη και φέρεται να τον καταπολεμά
Καταναλωτής έξω από σουπερμάρκετ στη Βιένη, στην Αυστρία (φωτ.: EPA / CHRISTIAN BRUNA)

Ουσία που ανακαλύφθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας «Apeiron Biologics», με έδρα τη Βιένη, και φέρεται να καταπολεμά τον νέο κορονοϊό, πρόκειται να δοκιμαστεί σε 200 ασθενείς στην Αυστρία, τη Γερμανία και τη Δανία. Οι ασθενείς έχουν νοσήσει βαριά από τον φονικό ιό. Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, αρχικά σχεδιαζόταν φάρμακο με τη νέα ουσία APN01 που προοριζόταν για τη θεραπεία της πνευμονικής ανεπάρκειας και της οξείας βλάβης των πνευμόνων. Ωστόσο λόγω του ότι αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται και σε νοσούντες από τον νέο κορονοϊό και μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο, η ουσία θα δοκιμαστεί σε ασθενείς με τον SARS-CoV-2.

Η κλινική έρευνα θα είχε αρχίσει από τα τέλη του Φεβρουαρίου στην Κίνα, αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω καθυστερήσεων που προέκυψαν από τις κινεζικές Αρχές.

Όπως εξήγησε ο γενετιστής και ιδρυτής της εταιρείας βιοτεχνολογίας Γιόζεφ Πένινγκερ μιλώντας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστρίας, στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, θα επιλεγούν για την κλινική έρευνα σε Αυστρία (με συμμετοχή κλινικών στη Βιέννη, στο Ίνσμπρουκ και στο Σάλτσμπουργκ), Γερμανία και Δανία, οι πρώτοι βαριά νοσούντες από κορονοϊό, στους οποίους «επί επτά ημέρες θα χορηγείται η ουσία δύο φορές την ημέρα, ενδοφλέβια με ορό για 30 λεπτά της ώρας».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Δημήτρη Δημητρακούδη.
  • www.pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube