Weather Icon

Ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν φάλαγγα Ισλαμιστών που προσπαθούσε να επιτεθεί σε Συριακές Πολιτοφυλακές

Ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν φάλαγγα Ισλαμιστών που προσπαθούσε να επιτεθεί σε Συριακές Πολιτοφυλακές

ΔΑΜΑΣΚΟΣ -Λίγες ώρες πριν το ξημέρωμα, μία ρωσική-συριακή περίπολος στον αυτοκινητόδρομο Μ4 δέχθηκε επίθεση από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα Aviapro και Al-Masdar News.

Η απόπειρά τους εμποδίστηκε όταν ρωσικά βομβαρδιστικά διέλυσαν το κονβόι τρομοκρατών, πετώντας κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των Ρώσων στρατιωτών. Αρκετοί τρομοκράτες κατάφεραν να διαφύγουν και να επιστρέψουν στα καταφύγιά τους ανατολικά της Ινλίμπ.

”Αρκετά Ρωσικά Βομβαρδιστικά εθεάθησαν στον ουρανό της Ιντλίμπ την Τετάρτη, μετά από Ρωσική αναγνώριση τρομοκρατικών στόχων στον αυτοκινητόδρομο Μ4. Ρωσικά αερωθούμενα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και ένοπλων drone πέταξαν πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Μ4 (Αλέππο, Λατάκια) σε περιοχές όπου η Ρωσικές περίπολοι αντιμετωπίζουν συχνά χτυπήματα τρομοκρατών. Η Ρωσική Αεροπορία δεν έπληξε κατευθείαν τους στόχους, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του βομβαρδισμού το ανέλαβαν τα ρωσικά Drone.  Ένα μέλος του Συριακού Στρατού ανέφερε στο Al Masrad News πως αυτή την εβδομάδα η Ρωσική Αεροπορία διεξήγαγε μεγάλο αριθμό πτήσεων με αναγνωριστικά αεροσκάφη, με σκοπό να εντοπίσει τις νέες τοποθεσίες  των Ισλαμικών πολιτοφυλακών. Πρόσθεσε πως ο Συριακός Αραβικός Στρατός περιμένει το ”πράσινο φως” για να διεξάγει επιχείρηση έναντι των Τουρκικά κατεχομένων εδαφών στην δυτική Ιντλίμπ”, ανέφερε το Al Masdar News.

Ειδικοί σημειώνουν πως οι ισλαμιστές τρομοκράτες διατηρούν τις θέσεις τους με την βοήθεια του τουρκικού πυροβολικού, αλλά και των τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων που κατέχουν. 

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.bulgarianmilitary.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube