REAL TIME |

Weather Icon

RDIF: Ρωσία και Σαουδική Αραβία είναι πολύ, πολύ κοντά για συμφωνία στο πετρέλαιο

RDIF: Ρωσία και Σαουδική Αραβία είναι πολύ, πολύ κοντά για συμφωνία στο πετρέλαιο
Η συμφωνία θα φέρει μεγάλη σταθερότητα στην αγορά και οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά
Ρωσία και Σαουδική Αραβία είναι πολύ, πολύ κοντά σε συμφωνία για μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβολο του Russian Direct Investment Fund.
«Πιστεύω ότι το σύνολο της αγοράς αντιλαμβάνεται ότι αυτή η συμφωνία είναι σημαντική και θα οδηγήσει μεγάλη σταθερότητα, τόσο πολύ σταθερότητα στην αγορά, και είμαστε πολύ κοντά» είπε ο Kirill Dmitriev διευθύνων σύμβουλος του RDIF.
Μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΟΠΕΚ και των συμμάχων του ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (6/4/2020), αλλά πιθανότατα θα διεξαχθεί την Πέμπτη (9/4/2020).
Ερωτηθείς εάν το Ριάντ και η Μόσχα θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας, ο Dmitriev  εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ, πολύ κοντά.
Ο ίδιος επικαλέστηκε τα σχόλια του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, την προηγούμενη εβδομάδα όταν πρότεινε μια συνδυασμένη μείωση παραγωγής της τάξης των 10 εκατ. βαρελιών την ημέρα.
«Ο Putin συζήτησε πόσο σημαντική είναι αυτή η συμφωνία, έτσι η Ρωσία δεσμεύεται» δήλωσε στο CNBC ο Dmitriev.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Ρωσία εργάζεται πολύ στενά με τις αμερικανικές αρχές ώστε να συμμετέχουν και οι Αμερικανοί παραγωγοί στη μείωση της παραγωγής.
«Πιστεύω ότι Ρωσία, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ κι άλλες χώρες πρέπει να συμμετέχουν για τη σταθεροποίηση των αγορών αλλά και τη σταθερότητα στον κόσμο που αναμένεται βιώσει τη μεγαλύτερη ύφεση που καταγράφηκε ποτέ» δήλωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube