REAL TIME |

Weather Icon

Ράμα: Δεν δεχόμαστε Αλβανούς που ζουν σε άλλες χώρες – Επεισόδια στο αλβανικό φυλάκιο στην Κρυσταλλοπηγή

Ράμα: Δεν δεχόμαστε Αλβανούς που ζουν σε άλλες χώρες – Επεισόδια στο αλβανικό φυλάκιο στην Κρυσταλλοπηγή

Εδώ και τρεις ημέρες, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής Αλβανοί πολίτες, μετανάστες στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των κλειστών ελληνοαλβανικών συνόρων, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Η απόφασή τους να μην επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα, αναμένοντας την επίλυση του όλου θέματος, σήμερα τους έφερε αντιμέτωπους με την αλβανική αστυνομία.

Στο βίντεο παρακολουθείτε τους πολίτες να λογομαχούν με την αστυνομία και να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

Οι πολίτες αντιδρώντας στη στάση της αστυνομίας απέναντί τους, εμπόδισαν την είσοδο φορτηγών που μετέφεραν διάφορα προϊόντα στην Αλβανία, πράγμα που τονίζουν πως θα συνεχίσουν να κάνουν μέχρις να τους επιτραπεί η επιστροφή τους στα σπίτια.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, διεμήνυσε προς τους Αλβανούς πολίτες, να μην προσπαθήσουν να μπούνε στην Αλβανία, μιας και λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της μόλυνσης.

Ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας Ιλίρ Μέτα, απευθυνόμενος προς την αλβανική κυβέρνηση, επεσήμανε πως πρέπει να σεβαστεί τις συνταγματικές της υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες της, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή.

Σε μήνυμά του ζωντανά, μέσω facebook, ο Έντι Ράμα, μιλώντας για την κατάσταση, όπως εξελίσσεται στη χώρα, αναφέρθηκε και στην περίπτωση των πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα:

«Έχουμε αποφασίσει εντός του επόμενου 24ωρου να ακολουθήσουμε μια ενδιάμεση διαδικασία: Εκείνοι που θα έρθουν στα σύνορα με έγγραφα μόνιμης διαμονής σε άλλες χώρες, δεν θα εισέλθουν στην Αλβανία, σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο. Εκείνοι που θα φθάσουν στα σύνορα με ισχυρισμούς άλλης φύσεως, μόνιμοι κάτοικοι Αλβανίας, θα εισέλθουν σε 14ημερη καραντίνα σε ξενοδοχεία, με δικά τους έξοδα. Θα μείνουν επί 14 ημέρες κλεισμένοι σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου θα τούς προσφέρεται τροφή, έναντι καθορισμένου κόστους που θα καλύπτουν οι ίδιοι. Θα ελέγχονται από την αστυνομία και θα απαγορεύεται η έξοδός τους από το δωμάτιο.

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος, με τον οποίο θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε το λαό μας και την Αλβανία από την καταστροφή.

Η είσοδος στην Αλβανία σήμερα, Αλβανών που διαμένουν μόνιμα σε άλλες χώρες είναι απαράδεκτη, είναι ανευθυνότητα έναντι του ίδιου του εαυτού τους και έναντι της χώρας μας. Εντός 24 ωρών θα κοινοποιηθεί επίσημα ο τρόπος με τον οποίο θα ενεργήσουμε και ποιοι θα είναι οι μηχανισμοί για το χειρισμό των περιπτώσεων εκείνων των πολιτών που έχουν μια πραγματικά επείγουσα ανάγκη»
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube