Weather Icon
Λιβύη , Συρία , Τουρκία 21 Απριλίου 2020

Πρόκληση στον αέρα: Τουρκικά UAV σε Έβρο, Αιγαίο, Λιβύη και Κύπρο – Πώς η Άγκυρα στήνει τον στόλο των μη επανδρωμένων

Πρόκληση στον αέρα: Τουρκικά UAV σε Έβρο, Αιγαίο, Λιβύη και Κύπρο – Πώς η Άγκυρα στήνει τον στόλο των μη επανδρωμένων

Σε πεδίο δοκιμών των μη επανδρωμένων φαίνεται ότι έχει μετατρέψει η Άγκυρα τον Λιβυκό εναέριο χώρο τους τελευταίους μήνες. Ταυτόχρονα τα χρησιμοποιεί εκτεταμένα τόσο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στον Έβρο σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης.

Στη Λιβύη οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μεταφέρουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό Bayraktar TB2 S τα οποία μάλιστα φέρουν και όπλα. Αν και αρκετά από αυτά φαίνεται ότι έχουν καταρριφθεί από τις δυνάμεις του LNA (Libyan National Army)η Άγκυρα επιμένει στη χρησιμοποίησή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τον εναέριο έλεγχο και την στοχοποίηση τα Τουρκικά UAV λαμβάνουν μέρος και σε αποστολές κρούσης με στόχους κυρίως οπλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αλλά και σταθμούς διοίκησης-επικοινωνιών. Σχετική φωτογραφία μάλιστα παρουσιάζει ρωσικής κατασκευής αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό Pantsir το οποίο πιθανότατα να μεταφέρθηκε στη Λιβύη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χτυπημένο από Τουρκικό Βayraktar.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube