Weather Icon
Τουρκία , Υγεία 2 Απριλίου 2020

Πέθανε από κορωνοϊό στην Τουρκία γνωστός 67χρονος γιατρός

Πέθανε από κορωνοϊό στην Τουρκία γνωστός 67χρονος γιατρός

Ήταν ο θεράπων γιατρός του πρώτου ασθενούς με κορωνοϊό στην Τουρκία
Ο Τζεμίλ Ταστσίογλου, 67 ετών, καθηγητής Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Çapa της Κωνσταντινούπολης, έγινε ο πρώτος γιατρός που έπεσε θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία.

Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος (TTB) εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Ταστσίογλου, στην οποία τονίζει ότι «οι γιατροί που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 δυστυχώς υπέστησαν την πρώτη τους απώλεια», καλεί να μη μειωθούν «τα μέτρα προστασίας του ιατρικού προσωπικού» και προσθέτει «υποβάλλουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αξιότιμου καθηγητή μας».

Σε αναρτήσεις του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο ΤΤΒ ανέφερε ότι ο καθηγητής Ταστσίογλου προσβλήθηκε από τον ιό ενώ ήταν θεράπων ιατρός του «ασθενούς ένα», του πρώτου ανθρώπου που επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε στην Τουρκία. Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος παραίνεσε όλα τα μέλη του ιατρικού προσωπικού να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στις 12:00 σε ένδειξη σεβασμού προς τον αποθανόντα συνάδελφό τους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube