Weather Icon

Πέφτουμε απ΄ τα σύννεφα – Η ΜΙΤ επιχειρεί στην Ελλάδα;

Πέφτουμε απ΄ τα σύννεφα – Η ΜΙΤ επιχειρεί στην Ελλάδα;

Μυστικά έγγραφα αποκάλυψαν πως η Τουρκική υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ, διείσδυσε σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα για να κατασκοπεύσει επικριτές της ισλαμιστικής κυβέρνησης του προέδρου Ερντογάν.

Σύμφωνα με μία διαβαθμισμένη Αστυνομική έκθεση που συγκέντρωσε δεδομένα από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες,  μέλη της κοινότητας Γκιουλέν που επέκριναν τον Ερντογάν, αναγκάστηκαν να φύγουν στην Ελλάδα για να αποφύγουν την πρωτοφανή καταστολή. Το έγγραφο σφραγίστηκε ηλεκτρονικά με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2019 όταν και κοινοποιήθηκε ως έγγραφο εσωτερικό σε άλλους κλάδους της κυβέρνησης, μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης Πληροφοριών (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi)

Αν και οι απόρρητες δραστηριότητες της ΜΙΤ στην Ελλάδα είναι γνωστές, είναι ένα σπάνιο αποδεικτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει τέτοιες επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος. Το έγγραφο αποκαλύπτει την παρακολούθηση από την πλευρά της Τουρκίας προσφύγων και μεταναστώνπου είναι στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπίσει ονόματα και σχέδια αυτών πού βρίσκονται στο εξωτερικό διωγμένοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Η επεξηγηματική σημείωση για μία γυναίκα ονόματι Hilal Bilim, η οποία είναι καταζητούμενη με κατηγορίες που συνδέονται με τον Γκιουλέν, αναφέρει πως είναι μία από αυτές που εγκατέλειψαν την Τουρκία, μετά από την (στημένη) απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7/2016. Το ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει πως “Ως αποτέλεσμα της εργασίας πληροφοριών, εντοπίστηκε πως πρόκειται για μία εκ των Γκιουλενιστων που έμεινε σε κέντρο προσφύγων στην Ελλάδα” , υπογραμμίζοντας πως ορισμένα μέλη και συμπαθούντες του κινήματος Γκιουλέν, είχαν περάσει παράνομα στη Ελλάδα και μερικά από αυτά παρέμειναν υποβάλλοντας αίτηση ασύλου ενώ άλλα μετακόμισαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως τη Γερμανία.

Η διαβαθμισμένη πληροφορία αποκαλύφθηκε σε μία ποινική έρευνα που εποπτεύει και από τον εισαγγελέα της Άγκυρας Αντέμ Ακιντζι , σχετικά με έναν αριθμό Γκιουλενιστών που ζουν στο εξωτερικό. Ανάμεσά τους ήταν και ο Τούρκος δημοσιογράφος Χασάν Τζουτζουκ που ζει στη Δανία, ο οποίος αντιμετώπισε αξιόπιστη απειλή θανάτου κάτι που ώθησε την Δανική υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών, να τον μεταφέρει το 2017 σε ασφαλές μέρος έως ότου εξουδετερωθεί η απειλή αυτή.

Επιστολή του εισαγγελέα Ακιντζι προς την Διεύθυνση Αντιτρομοκρατικής

Για τη συνέχεια TourkikaNea

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube