Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Υγεία 2 Απριλίου 2020

Παναγιωτόπουλος: Λίγο πάνω από 20 τα κρούσματα κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις

Παναγιωτόπουλος: Λίγο πάνω από 20 τα κρούσματα κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως ό,τι και να γίνει στρατός πρέπει να υπάρχει και σημείωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν προσφέρονται για ασκήσεις ανεύθυνης αντιπολίτευσης.

Τα κρούσματα κορονοϊού στον στρατό είναι λίγο πάνω από 20, τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις αριθμούν πάνω από 100.000 στελέχη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι το μέτρο του εγκλεισμού ισχύει μόνο για τις Στρατιωτικές Σχολές, όπου δεν έχει σημειωθεί ούτε ένα κρούσμα.

Τόνισε, δε, πως ό,τι και να γίνει, ο στρατός πρέπει να υπάρχει και οι Ένοπλες Δυνάμεις να λειτουργούν με κάθε τρόπο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως η κατάταξη νεοσύλλεκτων της επόμενης ΕΣΣΟ θα γίνει αρχές Ιουνίου, ενώ θα διανεμηθεί συσκευασία αυτοπροστασίας σε όλους τους στρατεύσιμους.

Παραγωγή αντισηπτικών και μασκών
Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε πως ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ στάθηκε στη συνεισφορά των ενόπλων δυνάμεων, επισημαίνοντας – μεταξύ άλλων – πως τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι στη διάθεση του ΕΣΥ.

Είπε επιπλέον πως έχει ξεκινήσει παραγωγή αντισηπτικών σε εγκαταστάσεις του στρατού, ενώ όπως είπε, ξεκίνησε η παραγωγή για 50.000 μάσκες άμεσα και ακόμη 100.000 στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, είπε πως όταν προέκυψε η ανάγκη, στρατός και αστυνομία συνεργάστηκαν άψογα και έφεραν αποτέλεσμα.

Είπε επιπλέον πως ήδη ο φράχτης επεκτείνεται και ενισχύεται σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube