REAL TIME |

Weather Icon

Oxford Economics: Ο κορονοϊός «κόβει» τα φτερά της Ελλάδας

Oxford Economics: Ο κορονοϊός «κόβει» τα φτερά της Ελλάδας

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην ευάλωτη ελληνική οικονομία έχουν ως αποτέλεσμα οι S&P και DBRS να μην αναβαθμίσουν σήμερα την Ελλάδα, διακόπτοντας έτσι το πρόσφατο σερί αναβαθμίσεων. Αυτό αναφέρει σε σημερινή της έκθεση η Oxford Economics, εκτιμώντας παράλληλα ότι λόγω των συνθηκών είναι απίθανη η αναβάθμιση της Ελλάδας στο κοντινό μέλλον.

Ο οίκος τοποθετεί την ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο 6% το 2020, πολύ χαμηλότερα από το 10% του ΔΝΤ, τονίζοντας ωστόσο ότι οι κίνδυνοι παραμένουν για ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

«Τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης θα οδηγήσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από το 5% του ΑΕΠ, ενώ το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα εκτιναχθεί στο 186%. Όμως παρά τα ανησυχητικά στοιχεία, η μοναδική δομή του ελληνικού χρέους και τα μεγάλα ταμειακά της αποθέματα θα την βοηθήσουν να ανταπεξέλθει στις χρηματοδοτικές της ανάγκες, τουλάχιστον προς το παρόν», σημειώνει.

Παράλληλα, η αποδοχή από την ΕΚΤ των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας – τα οποία δεν έχουν Investment grade – αναμένεται να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τις αποδόσεις των ομολόγων, μετριάζοντας έτσι μέρος των χρηματοδοτικών ανησυχιών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. 

Πηγή: Λίμπεραλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube