Weather Icon

Ο “προπομπός” του Ερντογάν, μας προϊδεάζει για τα μεγαλοϊδεατικά σχέδια της Τουρκίας

Ο “προπομπός” του Ερντογάν, μας προϊδεάζει για τα μεγαλοϊδεατικά σχέδια της Τουρκίας

Επειδή όταν παραθέτουμε μεταφρασμένα κείμενα από τα τουρκικά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πέσουμε στην παγίδα της μετάδοσης της τουρκικής προπαγάνδας, να ξεκαθαρίσουμε ότι το κείμενο που ακολουθεί είναι χρήσιμο να μελετηθεί από τον κάθε Έλληνα, γιατί αποτελεί το απαύγασμα του στρατηγικού σχεδιασμού της ομάδας Ερντογάν.

Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ είναι γενικός διευθυντής της Εφημερίδας Γενί Σαφάκ και φέρεται ως εκ των μυστικοσυμβούλων που τον επηρεάζουν, εκφράζοντας ταυτόχρονα αυτά που σκέφεται.

Άρα, μελετάμε και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Πρόκειται για ένα άρθρο παραλήρημα εθνικισμού και φανατισμού. Ένα άρθρο «Ύμνος» για τον «Πατέρα» Ερντογάν. Ένα άρθρο που συνοψίζει την τακτική ή και τη στρατηγική της Τουρκίας στην υλοποίηση της Αναθεωρητικής της Πολιτικής, του Νέο-Οθωμανισμού και των επεκτατικών της σχεδιασμών. Η επιτομή των ψυχολογικών επιχειρήσεων ως μέρους του Υβριδικού Πολέμου……που βρίσκεται σ’ εξέλιξη. Ηλίας Λεοντάρης

Τίτλος: Τουρκία: Μια μεγάλη δύναμη ανέρχεται στο «λίκνο της ανθρωπότητας», στην «εστιακή περιοχή» του κόσμου.

By İbrahim Karagül(1) Yeni Şafak (2) , 21 April 2020

Μετάφραση: Ηλίας Α Λεοντάρης(3), 22 Απρ 2020   

Ηλίας Λεοντάρης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ο Ερντογάν είναι το πεπρωμένο αυτής της περιοχής, ο άνθρωπος που ενώνει τους λαούς σε όλες τις ηπείρους. Ήθελαν ένα καταστροφικό πόλεμο. Μας επιτέθηκαν από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Ήθελαν να καταστρέψουν την Τουρκία, αλλά τώρα (η Τουρκία) τους βοηθάει! Κάνουμε υπομονή! Απλά προετοιμαζόμαστε!

Μια μεγάλη δύναμη αναπτύσσεται στο «κέντρο του κόσμου», στο “λίκνο της ανθρωπότητας”. Το «θαύμα της Τουρκίας» εκτυλίσσεται σε μια απέραντη περιοχή από τη Βόρεια και Κεντρική Αφρική μέχρι τα Βαλκάνια, από τη Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο, από τον Περσικό Κόλπο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, η φωνή της περιοχής γίνεται όλο και πιο ισχυρή.

Αυτή η δύναμη (η Τουρκία) βελτιώνει περαιτέρω το ρόλο και την αποτελεσματικότητά της μέρα με την ημέρα, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και σε όλα τα γνωστά πεδία.

(Η Τουρκία) Αλλάζει το παιχνίδι, ανατρέποντας όλες τις εκτιμήσεις και αναγκάζει όλες τις χώρες να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους για τον 21ο αιώνα.

Επεδίωξαν ένα καταστροφικό πόλεμο, αλλά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την Τουρκία.

Όσοι ενεπλάκησαν στη σύνταξη καταστροφικών πολεμικών σχεδίων για την περιοχή μας, όσοι καταφεύγουν στην εισβολή και μαζικές σφαγές στο πλαίσιο της υλοποίησης του σκοπού αυτού, όσοι επιτίθενται στην Ανατολία για δεκαετίες μέσω της τρομοκρατίας και των «μετώπων» που δημιούργησαν στην Τουρκία για να την εμποδίσουν να γίνει κέντρο εξουσίας, δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την άνοδό της.

Αυτή η χώρα, ενεργώντας σε συνάφεια με τη δυναμική της ιστορίας και της περιοχής, και υπολογίζοντας σχολαστικά τις μετατοπίσεις της παγκόσμιας ισχύος, αναπτύσσεται μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα του κόσμου.

Αυτή η χώρα είναι η Τουρκία.

Γίνεται ένα«ασταμάτητο κράτος» σε κάθε γωνιά της περιοχής, σε κάθε γνωστό πεδίο εξουσίας.

Μας επιτέθηκαν από το εσωτερικό και το εξωτερικό.. Εκείνοι όμως που βαδίζουν σιωπηλά, σταθερά και με υπομονή, ποτέ δεν λανθάνουν.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες παρατηρούμε την αφύπνιση της συναίσθησης, την «ανακάλυψη» της κληρονομιάς, την αναβίωση της μνήμης, την κλήση από μια αδρανή μέχρι σήμερα δύναμη, το σιωπηλό κάλεσμα μιας νέας ανόδου που αγγίζει τις καρδιές και μια βαθιά ιδεολογία που εξαπλώνεται σε κάθε γωνιά της περιοχής.

Το ξέραμε. Γνωρίζαμε την έκταση αυτού του αγώνα και πόσο αμείλικτη θα ήταν η αναμέτρηση. Τώρα το ξέρει και ο κόσμος. Το βλέπει και θα συνεχίσει να τη βλέπει  αυξανόμενη. Όλες οι προσπάθειές τους στόχευαν στο να μας υποχρεώσουν να υποταχθούμε μέσω της υπονόμευσης και της εξαπάτησης.

Εκείνοι όμως που βαδίζουν σιωπηλά, σταθερά και με υπομονή, παρά όλες τις εσωτερικές προδοσίες, και εξωτερικές επιθέσεις, ποτέ δεν λανθάνουν. Ήταν εξοργισμένοι, πληγώθηκαν, καταστράφηκαν, αλλά δεν έδωσαν σημασία στους άπιστους.

Μια μεγάλη πορεία σχεδιάστηκε? ο κόσμος στάθηκε εναντίον μας, αλλά αυτή η διαδρομή/ο προορισμός δεν εγκαταλείφθηκε. 

Ήθελαν να καταστρέψουν την Τουρκία, αλλά τώρα (η Τουρκία) τους βοηθά. Έτσι αλλάζει ο κόσμος.

Η Τουρκία, επιδεικνύοντας τη σταθερή της στάση στην πολιτική, στην εθνική αλληλεγγύη, στα γεωπολιτικά σχέδια, στη μετεξέλιξη και την ενίσχυση του κράτους και των θεσμών, στην οικονομία, στην εθνική άμυνα και στην τεχνολογία, έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας του κοροναϊού ότι είναι η καλύτερη και στον τομέα της υγείας.

Η πανδημία COVID-19 έχει προκαλέσει ακραίες διαιρέσεις στις ΗΠΑ. Παρουσίασε μια εικόνα ανικανότητας. Οι ευρωπαϊκές χώρες κατέρρευσαν η μία μετά την άλλη, αποκαλύπτοντας ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης ήταν σχεδόν ανύπαρκτα.

Μετεωρίτης μπορεί να χτυπήσει τη γη, αλλά την Τουρκία δεν θα σταματήσει.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία απέδειξε ότι διαθέτει τις καλύτερες υποδομές υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη και ότι οι προσπάθειές της κατά της πανδημίας είναι άριστες. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία παρείχε ιατρική βοήθεια σε πολλές χώρες και ακόμη βοήθησε και μεγάλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Ενώ πολλές χώρες συνεχίζουν να αγωνιούν και βρίσκονται σε απόγνωση, η Τουρκία άνοιξε χθες (20-4-2020), το Βaşakşehir City Hospital (ένα νέο νοσοκομείο) – ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Η Τουρκία έδειξε σ’ ολόκληρο τον κόσμο μια εθνική πρωτοβουλία, που καλύπτει την παραγωγή αναπνευστικών συσκευών και αναπνευστήρων, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου έως την επιτυχή «μέθοδο θεραπείας».

Η Τουρκία κατά τη διάρκεια των ημερών πανδημίας, “έχει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο”. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.

Η δήλωση ενός Έλληνα υπουργού(4): “Ακόμη κι αν μετεωρίτης χτυπήσει τη γη, η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που σχεδιάζει να κάνει στη Μεσόγειο”, καθώς επίσης ο τίτλος ΜΜΕ του ΗΒ, “Εάν η Τουρκία δεν στείλει βοήθεια, το σύστημα υγείας μας θα καταρρεύσει”, είναι και τα δύο αληθή.

Να είστε προετοιμασμένοι για μια εξαιρετική αλλαγή. Αυτή είναι η Οθωμανική νοοτροπία…

Παρακολουθούμε τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Παρακολουθούμε τις μετατοπίσεις της παγκόσμιας ισχύος, την αποδυνάμωση ορισμένων εθνών, την άνοδο άλλων, σχηματισμούς νέων περιοχικών ομάδων, την κατάρρευση υπερεθνικών οργανώσεων και τη δημιουργία νέων κέντρων εξουσίας.

Η πανδημία που έχει σχεδόν γονατίσει τον κόσμο επιτάχυνε το γεγονός αυτό σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνουμε μάρτυρες των αλλαγών αυτών, μέσα σε δύο χρόνια, που κανονικά θα τις βλέπαμε να συμβαίνουν τα επόμενα 30 χρόνια.

Να είστε προετοιμασμένοι για μια εντυπωσιακή αλλαγή.

Η Τουρκία είναι σήμερα η χώρα που είναι καλύτερα εξοπλισμένη για αυτό. Για χρόνια προετοιμάζονταν για αυτή τη μεγάλη μεταμόρφωση. Όλα όσα περιέχονται σ’ αυτή την εντυπωσιακή σκέψη/ιδέα γίνονται πραγματικότητα.

Αυτή είναι η νοοτροπία Seljuk(5), είναι μια Οθωμανική νοοτροπία. Είναι μια κληρονομιά που είναι βαθιά ριζωμένη σε αυτά τα αρχαία εδάφη. Η Δημοκρατία είναι ο κομιστής αυτής της κληρονομιάς. Είναι επίσης η νοοτροπία που θα μας πάει στο επόμενο βήμα, στο επόμενο επίπεδο εξουσίας, στο επίκεντρο της εξουσίας και πάλι.

Είναι το μυαλό που επιτρέπει στην Τουρκία να λειτουργεί από την υγεία ως την άμυνα, από την Εθνική Ασφάλεια ως το νέο περιφερειακό χάρτη, από τη Μεσόγειο μέχρι τα βάθη της Μέσης Ανατολής.

Είναι το μυαλό που κυβερνά και καθοδηγεί την Τουρκία σήμερα, και προκάλεσε τη δημιουργία ενός τεράστιου μετώπου εναντίον της, και που έχει αναγάγει τον 21ο αιώνα, ως αιώνα ανάπτυξης της Τουρκίας.

Θα είμαστε οπουδήποτε υπάρχει ένα μέλος της «μεγάλης οικογένειας»

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν ήταν αυτοκρατορικό κράτος. Οι Οθωμανοί ήταν μια δύναμη που ένωσαν μια μεγάλη οικογένεια, η οποία απλώθηκε σε τρεις ηπείρους.

Αυτή η οικογένεια ήταν διχασμένη, διασκορπισμένη και σκλαβωμένη κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η μεγάλη αυτή οικογένεια είχε καταρρεύσει, αλλά το χειρότερο είναι ότι χάθηκαν οι ελπίδες τους.

Η Τουρκική Δημοκρατία διατήρησε μια κληρονομιά, αυτή την ανάμνηση στηνΑνατολία.Τώρααυτήηγνώσηκαιηκληρονομιάέχουν αναγεννηθεί και μια μεγάλη δύναμη χτίζεται μέσω αυτών.

Θα είμαστε παρόντες σε κάθε γωνιά της Μεσογείου.

Θαείμαστεπαρόντεςσεκάθεγωνιάτηςπεριοχής.

Θα είμαστε παρόντες όπου υπάρχει ένα μέλος αυτής της οικογένειας.

Δεν μπορείς να γράψεις ιστορία όταν είσαι υπόδουλος.

Θα δούμε να καταστρέφεται κάθε χώρα, κάθε συμμαχία, κάθε πολιτικό κίνημα και κάθε

ηγέτη που προσπάθησε να μας στερήσει το μέλλον μας βρίσκοντας καταφύγιο στους πρώην αποικιοκράτες τους.

Θα δούμε αυτούς που αναζητούν το μέλλον ενεργοποιώντας τη δυναμική της ιστορίας και της περιοχής να γίνονται θρύλοι, να αλλάζουν την ιστορία και να χτίζουν μια ισχυρή δύναμη.

Καθεστώτα χωρών όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και η Αίγυπτος, ας υπηρετούν του αποικιοκράτες τους. Πολύ σύντομα, θα δουν και αυτοί ότι δεν μπορούν να σταματήσουν την Τουρκία.

Δεν μπορείς να γράψεις ιστορία όταν είσαι υπόδουλος

Τρομακτικά μέτωπα έχει να αντιμετωπίσει η χώρα. Ακόμη κι αυτοί οι πιο κοντινοί μας, μας πρόδωσαν. Εκείνοι που απομόνωσαν τους Οθωμανούς από το εξωτερικό και τους περιόρισαν στην περιοχή μας έχουν δημιουργήσει μεγάλα εμπόδια. Οι επιθέσεις από το εσωτερικό και από το εξωτερικό δεν σταμάτησαν ποτέ.

Η “παρεμπόδιση της Τουρκίας” έγινε μια διεθνής προτεραιότητα. Ωστόσο, όσο περισσότερες ήταν οι επιθέσεις τόσο ισχυρότερη και ανθεκτικότερη γινόταν η Τουρκία.

Αυτοί που τα έκαναν όλα αυτά, τώρα ζητούν βοήθεια από την Τουρκία.

Ο Ερντογάν είναι το πεπρωμένο της περιοχής, ο άνθρωπος που ενώνει τη μεγάλη οικογένεια

Η περιοχή έχει μνήμη. Οι πόλεις έχουν καρδιά. Τα έθνη και οι χώρες έχουν ένα πεπρωμένο. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η μοίρα της Τουρκίας και της περιοχής. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία. Είναι ο άνθρωπος που ενώνει τη μεγάλη οικογένεια για άλλη μια φορά.

Ένα  θαύμα λαμβάνει χώρα στο «κέντρο του κόσμου», στην «πατρίδα του ανθρωπισμού». Η άνοδος μιας μεγάλης δύναμης είναι σ’ εξέλιξη.

Όσοι στέκονται στο πλευρό και συμβαδίζουν με την Τουρκία, θα έχουν ανοιχτές πόρτες στο μέλλον. Αυτοί που αντιτίθενται θα χάσουν την ευκαιρία να είναι μέρος της ιστορίας.

Εκείνοι που τηρούν αλαζονική θέση,εκείνοιπουυπονομεύουνκαιχλευάζουν,είτε είναικράτη είτε άτομα, θα συνεχίσουν να υποβαθμίζονται σταδιακά, μέχρι να εξαλειφθούν εντελώς από τη μνήμη.

Εκείνοιπουδενμπόρεσαννακατανοήσουναυτήντηνκατάστασητιςτελευταίεςδύοδεκαετίες, δεν θα μπορέσουν να την κατανοήσουν και στο μέλλον.

Κάθε οδοιπόρος αυτής της διαδρομής, από τον ηγέτη έως τον οπαδό, που ανέλαβε το βάρος της ευθύνης και πήρε στους ώμους το αυτό το φορτίο ….. είναι ευλογημένος.

Μόλις ξεκινήσαμε.

Σημειώσεις

(1)       Ibrahim Karagül: Editor-In-Chief Of AKP Mouthpiece ‘Yeni Safak’

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube