Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 20 Απριλίου 2020

O Λιβυκός Στρατός αιχμαλώτισε ηγετικό στέλεχος Σύρων μισθοφόρων και αρκετούς συνεργάτες του

O Λιβυκός Στρατός αιχμαλώτισε ηγετικό στέλεχος Σύρων μισθοφόρων και αρκετούς συνεργάτες του

BEIRUT, LEBANON (8:40 P.M.) – Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός LNA, με ηγέτη τον Στρατάρχη Khalifa Haftar, ανακοίνωσε πως συνέλαβε αρκετούς Σύρους μισθοφόρους  και τον ηγέτη τους στον άξονα της περιοχής Al-Tuweishah.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του LNA, Ahmad Al-Mismari, Ο Λιβυκός Στρατός οδηγήθηκε σε αυτήν την ενέργεια έναντι του GNA, λόγω των πρόσφατων ανακαταλήψεων εδαφών από τις δυνάμεις του στρατού του Sarraj.

Ο Mismari δήλωσε πως ο ηγέτης των μισθοφορικών δυνάμεων είναι γνωστός ως Saleh Al-Dabbashi και είναι αδερφός ενός γνωστού τρομοκράτη, εν ονόματι Al-Amo. 

Ο Al-Mismari ανακοίνωσε σε συνέντευξή του πως ο Saleh Al-Dabbashi αιχμαλωτίστηκε μαζί με άλλους μισθοφόρους οι οποίοι έχουν σταλεί από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου και του ξαδέρφου του, Ahmed, ο οποίος ανήκε στο παρελθόν σε παραστρατιωτικές τάξεις του Τουρκικού Στρατού.

Ο Al-Dabbashi τραυματίστηκε μέσα σε τουρκικό άρμα στην περιοχή Al-Tuweishah σύμφωνα με το Libya 24.

Ο Al-Mismari δήλωσε πως ο Al-Dabbashi ήταν επικεφαλής της οργάνωσης Sabratha Center, η οποία ευθύνεται για αμέτρητα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου ανθρώπων αλλά και των βασανιστηρίων έναντι πολιτών κατά το διάστημα 2012 με 2017.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube