Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 25 Απριλίου 2020

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (GNA) έβαλε με πυραύλους grad έναντι αμάχων

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (GNA) έβαλε με πυραύλους grad έναντι αμάχων

Ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Ahmed al-Mismari ανακοίνωσε πως οι πολιτοφυλακές της Κυβέρνησης Εθνικών Συμφερόντων GNA επιτέθηκαν στην πόλη Ταρχουνά νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον Mismari, οι βομβαρδισμοί των παραστρατιωτικών μονάδων του GNA έγιναν μέσω 20 πυραύλων grad έναντι πολιτικών τοποθεσιών στην πόλη.

”Καλούμε την Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στην Λιβύη να εκτελέσει τα καθήκοντά της και να καταδικάσει τους πραγματικούς τρομοκράτες που μόλις διέπραξαν έγκλημα πολέμου” δήλωσε εκπρόσωπος του LNA προειδοποιώντας πως ο στρατός του Haftar είναι έτοιμος να απαντήσει.

Σύμφωνα με έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων SOHR, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ξεκίνησε να μεταφέρει νέες ομάδες ισλαμιστών από την συριακή επαρχία του Tel Abyad στο τουρκικό έδαφος, προκειμένου να τις μεταφέρει στην Λιβύη. 

Σύμφωνα με την έκθεση του SOHR, η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών ζήτησε από τους διοικητές του ”Εθνικού Στρατού” να δημιουργήσουν νέους καταλόγους με ονόματα εκατοντάδων μαχητών που θα σταλούν στην Λιβύη για να εμπλακούν στον πόλεμο. Ο ”Εθνικός Στρατός” με την σειρά του, έχει δώσει οδηγίες στις φατρίες του να συλλέξουν ονόματα, έχοντας μαζέψει ήδη 2.200 άτομα από τις οργανώσεις Ahrar al-Sharqi, Al Sharqia Army και Sultan Murad.

Αξιόπιστες πηγές έχουν ενημερώσει το Συριακό Παρατηρητήριο, ότι η διοίκηση του υποστηριζόμενου από την Τουρκία ”Εθνικού Στρατού” εξακολουθεί να στέλνει χρηματικά κεφάλαια στους μαχητές της οργάνωσης Al-Rahman Corps, οι μαχητές της οποίας προέρχονται από την ανατολική επαρχία Ghouta.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο SOHR, οι πηγές χρηματοδότησης του Al-Rahman Corps έχουν μπλοκαριστεί μετά την αποφυγή της απάντησης στο αίτημα του Εθνικού Στρατού, το οποίο διετάχθη από την Τουρκία και σχετιζόταν με καταλόγους οι οποίοι συμπεριελάμβαναν ονόματα μαχητών. Οι μαχητές αυτοί θα σταλούν στην Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

Ως αποτέλεσμα, ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία Εθνικός Στρατός, έχει σταματήσει την χρηματοδότηση της οργάνωσης Al-Rahman Corps για δύο μήνες και έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό την αποστολή τροφίμων και πυρομαχικών προς τους μαχητές.

”Είναι αξιοσημείωτο πως οι μαχητές της οργάνωσης έχουν φύγει μεμονωμένα για την Λιβύη έπειτα από την στρατολόγησή τους από τον Τουρκικό Στρατό και συνεχώς εντάσσονται σε νέες μονάδες μισθοφόρων στην περιοχή”, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: anfenglishmobile.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube