REAL TIME |

Απόψεις 10 Απριλίου 2020

Ο κ. Κοτζιάς κι εμείς!

Ο κ. Κοτζιάς κι εμείς!

Ο κ. Ν. Κοτζιάς – πρώην υπουργός του κ. Τσίπρα – με βιβλίο του για την κομμουνιστική Πολωνία έχει «αποδείξει» ότι το πρόβλημα των σταλινικών καθεστώτων που κατέρρευσαν, δεν ήταν η καθολική αποτυχία τους, όπως ξέραμε και ήξεραν και οι ίδιοι οι Πολωνοί, αλλά αντίθετα, η επιτυχία τους!

Γράφει ο Κώστας Κούρκουλος

Με τη μορφή μάλιστα των υψηλών εισοδημάτων των εργαζομένων. Τα οποία ήταν τόσο υψηλά, ώστε να μην τους προλαβαίνει η αγορά!

Γι? αυτό και συμπέρανε – ο κ. Κοτζιάς πάντοτε και όχι εμείς ή οι Πολωνοί – ότι το πρόβλημα που παρουσίαζε το εν λόγω καθεστώς, ήταν αποτέλεσμα «..των μεγάλων δυνατοτήτων που έδωσε….. ο σοσιαλισμός στους εργαζόμενους…..» (Ν. Κοτζιάς, «Η Πολωνία κι Εμείς», σελ. 15).

Το συμπέρασμα που συνάγεται από αυτά είναι ότι, για τον κ. Κοτζιά, οι Πολωνοί εξεγείρονταν για άλλους λόγους από αυτούς που νόμιζαν!

Ήτοι, ενώ νόμιζαν ότι εξεγείρονταν για την ένδεια στην οποία τους είχε οδηγήσει το σοβιετικό καθεστώς, στην πραγματικότητα δημιούργησαν όλη αυτήν την κατάσταση, επειδή δεν είχαν τι άλλο να κάνουν. Μάλλον δηλαδή για λόγους πλήξης, την οποία τους προκαλούσε ο πλούτος που είχαν σωρεύσει. Κάτι σαν τους γόνους των δικών μας βορείων προαστίων. Ίσως μάλιστα να είχαν γίνει και οπαδοί της «ολιγαρκούς αφθονίας»!

Είναι προφανές, μετά από αυτά, ότι ο κ. Κοτζιάς έχει την ικανότητα να βλέπει ό, τι δεν μπορούμε να δούμε όλοι οι υπόλοιποι. Και μάλιστα βλέπει πράγματα, που ούτε οι πρωταγωνιστές τους είναι ικανοί να δουν!

Και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα!

Εξ όσων λοιπόν φημολογούνται, ο κ. Κοτζιάς, φέρεται να επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα το ασφαλέστερο εισιτήριο για την επιστροφή του ήταν ο συντονισμός του με την υπόρρητη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι μία και μόνη: Αμφισβήτηση, με όλους τους τρόπους, του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Και, όπως ακριβώς με την Πολωνία όπου είδε όλα όσα δεν έβλεπαν ούτε οι ίδιοι οι Πολωνοί, έτσι και τώρα με τον κορωνοϊό: Είδε αυτά που δεν μπορούμε όλοι εμείς να δούμε: Ότι η Ελλάδα – δηλαδή ο κ. Τσιόδρας και κατ? ακολουθίαν ο κ. Μητσοτάκης – απέτυχε(αν) στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Τον ευχαριστούμε και για την διαπίστωση και την ευγενή διαφώτιση!

Ηθικόν δίδαγμα:

Μία από τις φοβερές προειδοποιήσεις που προκύπτουν από το έργο της Χάννα Άρεντ, είναι ότι και μετά την πτώση των ολοκληρωτικών καθεστώτων, επιβιώνει το «ήθος» του ολοκληρωτισμού. Κορυφαία εκδήλωση του οποίου είναι η περιφρόνηση της πραγματικότητας και η υποκατάστασή της από μία επινοημένη και παραληρηματική πραγματικότητα, μέσα στην οποία έχει καταργηθεί κάθε διαφορά αλήθειας – ψέματος.

Όταν λοιπόν έχεις θητεύσει σε κόμματα τα οποία δίδασκαν ότι η σταλινική τρομοκρατία ήταν η α ν ώ τ ε ρ η μ ο ρ φ ή δ η μ ο κ ρ α τ ί α ς, τότε μπορείς να δεις σαν αποτυχία αυτό που όλοι οι άλλοι – πλην του κ. Καρτερού και προφανώς του κ. Τσίπρα – βλέπουν ως επιτυχία.

ΠΗΓΗ: http://metarithmisi.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube