Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα , Υγεία 3 Απριλίου 2020

Ο αμερικανικός στρατός ήξερε ότι αργά ή γρήγορα ο ιός θα έλθει

Ο αμερικανικός στρατός ήξερε ότι αργά ή γρήγορα ο ιός θα έλθει

Ο Denis Kaufman, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Ασθενειών και Αντιμέτρων της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ από το 2014 έως το 2017, τόνισε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν πλήρη επίγνωση των κινδύνων νοσημάτων σαν αυτό του κορωνοϊού εδώ και χρόνια. (Ο Kayfman αποσύρθηκε από τηνεπί δεκαετίες καριέρα του στο στρατό τον Δεκέμβριο του 2017).
Του Ken Klippenstein

”Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών προειδοποιούσαν εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες για την επικινδυνότητα των ιών υψηλής παθογονικότητας. Είχαν προειδοποιήσει για μεταλλάξεις του κορωνοϊού, τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν” εξήγησε ο Κaufman σε συνέντευξη.

”Υπήρξαν πρόσφατες δηλώσεις, που έλεγαν ότι η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί αποτυχία της νοημοσύνης… αφήνοντας τους ανθρώπους που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των πληροφοριών να κουβαλήσουν το τίμημα”.

Εκτός από την πρόβλεψη της πανδημίας, οι υπηρεσίες του στρατού είχαν προβλέψει με εκπληκτική ακρίβεια τις ελλείψεις ιατρικών μηχανημάτων, καθώς και τους χιλιάδες θανάτους που θα προκαλέσουν αυτές οι ελλείψεις.

Το σχέδιο αναφέρει: ”Ο ανταγωνισμός και η έλλειψη πόρων θα περιλαμβάνουν μη φαρμακευτικά αντίμετρα MCM (π.χ. αναπνευστήρες, συσκευές, μέσα ατομικής υγιεινής, μάσκες προσώπου), ιατρικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποστήριξη. Αυτό θα έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στην διαθεσιμότητα του παγκοσμίου εργατικού δυναμικού.”

Το σχέδιο 103 σελίδων παρέχει μία επισκόπηση του τι μπορεί να προκαλέσει η πανδημία, τις πιθανές επιπλοκές και το πώς μπορεί να αντιδράσει ο στρατός. Το σχέδιο περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες μία μολυσματική ασθένεια μπορεί να γίνει πανδημία, αρκετές από τις οποίες ανέφεραν την εξέλιξη του Covid-19. Ως παράδειγμα μόλυνσης ήταν οι χώροι εργασίας, τα διεθνή αεροδρόμια και οι ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης. Περιέχει επίσης αναφορές σε διαβαθμισμένα παραρτήματα που υπεισέρχονται σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ επιτέθηκε στην general motors και την ford στο twitter, απαιτώντας να κατασκευάσουν αναπνευστήρες, μία συσκευή που μπορεί να σώσει από θάνατο πολλούς εργαζομένους με οξέα συμπτώματα covid-19.

”Ακόμα και οι πιο αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες θα έχουν προβλήματα λόγω έλλειψης κρεβατιών, εξειδικευμένου προσωπικού, συγκεκριμένου εξοπλισμού και φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία θα θεραπεύσουν πλήρως τους πληθυσμούς τους”, αναφέρει η έκθεση.

Μία άλλη πρόβλεψη στην έκθεση κάνει αναφορά στον αυξανόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό και την σπανιότητα των εμβολίων του covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ έχει προσφέρει ήδη τεράστια χρηματικά ποσά σε Γερμανούς επιστήμονες για να αγοράσει τα δικαιώματα του εμβολίου, ενώ σε αρκετές χώρες λαμβάνουν χώρα προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου.

Μετάφραση: Άγγελος Χωριανόπουλος

Τίτλος πρωτότυπου άρθρου: Exclusive: The Military Knew Years Ago That a Coronavirus Was Coming

Πηγή: thenation.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube