Weather Icon

Νόμος είναι το δίκαιο του βουλευτή

Νόμος είναι το δίκαιο του βουλευτή

Πρωταγωνιστής επεισοδίου κατά την μετάβασή του στην Αίγινα ήταν ο επί κεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης

Μετά την ολοκλήρωση της συζητήσεως στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης επιβιβάσθηκε στο πλοίο της γραμμής για την Αίγινα. Όταν άνδρες του Λιμενικού του ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα εκείνος αρνήθηκε να συνεργασθεί μαζί τους ευρισκόμενος μέσα στο όχημά του, επικαλέσθηκε την βουλευτική ιδιότητα και απεχώρησε αμέσως με προορισμό την κατοικία που διαθέτει στο νησί.

Μετά το επεισόδιο η Λιμενική Αρχή συνέταξε δικογραφία εις βάρος του, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός.

Ο δήμαρχος Αιγίνης, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος ήταν παρών στο επεισόδιο, δήλωσε ότι κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να προβεί σε έλεγχο και ότι είπε στον λιμενικό «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Προσέθεσε ότι ο επί κεφαλής του ΜέΡΑ 25, μόλις αντελήφθη το νόημα του λιμενικού, ελάττωσε ταχύτητα, αλλά δεν σταμάτησε όταν του ζητήθηκαν τα σχετικά έγγραφα και κατευθύνθηκε προς την έξοδο.

Όταν το επεισόδιο έλαβε διαστάσεις ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίσθηκε ότι «ζούμε στην Αίγινα με την Δανάη πάνω από το μισό μέρος του χρόνου. Είχα πάει στη Βουλή για την συζήτηση σχετικά με το Eurogroup. Γύρισα το βράδυ στην Αίγινα και δεν έχω βγει από το σπίτι έκτοτε. Αν θέλουν να γελοιοποιηθούν ας μου βάλουν πρόστιμο».

Παρεδέχθη ότι δεν είναι μόνιμος κάτοικος Αιγίνης αλλά ότι διέμενε εκεί πριν από την απαγόρευση. Επικαλέσθηκε δε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία, όπως είπε, «εξαιρεί τους βουλευτές για την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Ήμουν καθόλα νόμιμος γιατί ήρθα πριν την απαγόρευση στην Αίγινα».

Η Κυβέρνησις άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Βαρουφάκη, με τον εκπρόσωπό της Στέλιο Πέτσα να λέει ότι κατ’ αρχάς οφείλει να ζητήσει συγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο όπως κάνουν χιλιάδες πολίτες.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επί κεφαλής του ΜέΡΑ 25, ο κ. Πέτσας του ζήτησε να αποδείξει ότι η Αίγινα είναι μόνιμη κατοικία. «Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπεται » προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ανέφερε ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν δίδει το καλό παράδειγμα στους πολίτες.

Εστία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube