Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Υγεία 21 Απριλίου 2020

Νικόλαος Τσιχλάκης: Η Ιορδανία με «Έλληνα» Υπουργό Υγείας, παράδειγμα αντιμετώπισης του covid-19

Νικόλαος Τσιχλάκης: Η Ιορδανία με «Έλληνα» Υπουργό Υγείας, παράδειγμα αντιμετώπισης του covid-19

Του Πέτρου Δίπλα

«Η κυβέρνηση της Ιορδανίας προνόησε να πάρει τα πρώτα μέτρα πριν να παρουσιαστούν κρούσματα covid-19 στην χώρα. Από πολύ νωρίς, στις 27 Φεβρουαρίου, απαγόρευσε να έρχονται στη χώρα ταξιδιώτες από την Κίνα, Ν Κορέα και το Ιράν.» μας λέει ο επιχειρηματίας και πρόεδρος των αλευροβιομηχάνων Ιορδανίας Νικόλαος Τσιχλάκης, Έλληνας δεύτερης γενιάς.

«Η χώρα εφάρμοσε τις απαραίτητες απαγορεύσεις από πολύ νωρίς. Η κυβέρνηση θέλοντας να προλάβει οποιαδήποτε εξάπλωση του ιού επέβαλε καραντίνα 14 ημερών σε όσους ταξιδιώτες εισέρχονταν στην χώρα και στα μέσα Μαρτίου απαγόρευσε την λειτουργία των σχολείων και συγκεντρώσεων κάθε φύσεως. Έκλεισαν επίσης όλα τα καταστήματα εκτός από τα απαραίτητα φαρμακεία και ειδών διατροφής.»

«Απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο σε όλους εκτός από αυτούς που βγάζουν ειδική άδεια για να πάνε στις δουλειές τους. Οι υπόλοιποι ως πεζοί επιτρέπεται να πάνε μόνο σε καταστήματα τροφίμων, σουπερμάρκετ, φούρνους από 10 το πρωί μέχρι 6 το απόγευμα. Μετά απαγορεύεται.»

«Αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων είναι τα λίγα κρούσματα που έχει η χώρα και οι ελάχιστοι θάνατοι. Σήμερα στην Ιορδανία έχουν καταγραφεί 401 κρούσματα και 7 θάνατοι, ενώ ήδη 250 έχουν αναρρώσει.»

Στην Ιορδανία, η οποία θεωρείται ως η πιο ήσυχη και σταθερή χώρα του Αραβικού κόσμου, ζουν περίπου 700 Έλληνες και Ελληνίδες, πρώτης και δεύτερης γενιάς.

«Από ότι ξέρω κανένας Έλληνας εδώ δεν έχει προσβληθεί από τον covid-19,» λέει ο κ. Τσιχλάκης

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας της Ιορδανίας, ο καρδιοχειρουργός Σαάντ Τζάμπερ έχει σπουδάσει στην Ελλάδα.

«Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχόλης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, μιλάει άπταιστα Ελληνικά, και φυσικά αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Ο κ. Σαάντ Τζάμπερ, μαζί με άλλους Ιορδανούς απόφοιτους Ελληνικών πανεπιστημίων έχουν δημιουργήσει και μια Λέσχη Αποφοίτων Ελλάδας στην πρωτεύουσα Αμμάν, που «όταν συναντιούνται θυμούνται τα χρόνια που πέρασαν στην Ελλάδα την οποίαν θεωρούν σαν δεύτερη πατρίδα τους.»

webradio.ert.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube