Weather Icon

Νικήσαμε στον Έβρο, θα νικήσουμε και τον Κορωνοϊό…

Νικήσαμε στον Έβρο, θα νικήσουμε και τον Κορωνοϊό…

Η διμοιρία με τα παλικάρια από την Κύπρο, που συνέδραμε στον επικό και τιτάνιο αγώνα της απόκρουσης της τουρκικής επίθεσης στον Έβρο

Λάζαρος Μαύρος

ΕΝΑ μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 «Σπαρτιάτης» της ηρωικής, με τα τότε μεταγωγικά Νοράτλας – στου Ιουλίου του 1974 τον όλεθρο – 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών «Πήγασος», της ελλα-δικής μας Πολεμικής Αεροπορίας, μετέφερε, προχθές Παρασκευή, από την Αλεξανδρούπολη της Θράκης στη Λάρνακα της Κύπρου την Διμοιρία Έβρου της κυπριακής Αστυνομίας. Η μία γυναίκα αστυνομικός και οι 20 άνδρες της Διμοιρίας, μ’ επικεφαλής τον υπαστυνόμο Μιχάλη Μανώλη ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους:

ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ έμπρακτα και αποτελεσματικά, επί ένα σχεδόν μήνα, τις επιχειρήσεις των ελλα-δικών μας δυνάμεων στον Έβρο, που ανέκοψαν και ανέτρεψαν την, πρωτοφανή σε απανθρωπιά, απόπειρα του Τούρκου νεοσουλτάνου Ερντογάν για εισβολή στην Ελλάδα και ταπείνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολιορκητικό κριό, δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένων και διατεταγμένων από το τουρκικό κράτος πληθυσμών – μεταναστών.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ του Έβρου, τον οποίο η Ελλάδα διεξήγαγε, με καλά επεξεργασμένο εκ των προτέρων σχέδιο, με αποφασιστικότητα πολιτικής και στρατιωτικής ισχύος, με πανεθνική ομοψυχία, πειθαρχία και ευψυχία, οι τουρκικές μεθοδεύσεις ηττήθηκαν. Αποτράπηκαν. Έβαλαν την ουρά στα σκέλια. Αποσύρθηκαν. Και δολιο-δρομολογούν την επόμενη φάση. Ελπίζοντας, κάποια μελλοντική διχόνοια των Ελλήνων να τους ανοίξει την Κερκόπορτα, σ’ ένα άλλο – ο μη γένοιτο – Πέντεμιλι.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ του Έβρου, ο σκοπός επετεύχθη. Χωρίς καμία ανθρώπινη απώλεια. Ούτε καν από οποιαδήποτε λάθος εκπυρσοκρότηση, πλημελούς τήρησης – με αυστηρότατη πάντα πειθαρχία – των μέτρων ασφαλείας…

ΤΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ένας άλλος, κατά πολύ δυσκολότερος και χειρότερος και εντελώς πρωτόγνωρος – χωρίς καμιά προηγούμενη γνώση και εμπειρία – αγώνας:

Η Πάνδημη Άμυνα ανακοπής της Πανδημίας του Κορωνοϊού.

Όχι μόνο στα σύνορα, στ’ αεροδρόμια, στα λιμάνια, στις καραντίνες, αλλά παντού, σε όλες τις πόλεις, στα χωριά, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα εργαστήρια υγείας, στα φαρμακεία, στις υπεραγορές, στους φούρνους, στα περίπτερα, στους χώρους εργασίας, στους ιερούς ναούς, στου καθενός και στης καθεμιάς το σπίτι, το διαμέρισμα, την πολυκατοικία. Και εδώ και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΔΕΝ ΞΑΝΑΤΥΧΕ κάτι παρόμοιο.

Αίφνης χρειάστηκε η κυβέρνηση να μεταβληθεί σ’ ένα ιδιότυπο πολεμικό στρατηγείο. Ενός ιδιότυπου άγνωστου εν πολλοίς και απρόβλεπτου στην διεξαγωγή του, πολέμου.

Με ολόλκηρη της κοινωνία, με το σύνολο του πληθυσμού, πασών των ηλικιών, σε διατεταγμένη επιστράτευση 24ωρης πολυήμερης, αυστηρά πειθαρχημένης, αυτο-απομόνωσης. Για την ανακοπή διασποράς και την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού ο οποίος ήδη προκαλεί χιλιάδες θύματα καθημερινά στον κόσμο.

ΑΓΩΝΑΣ για τη σωτηρία της ζωής όλων, αδιακρίτως απειλουμένων από τον κορωνοϊό, μέχρις ότου καταφέρουν οι ανά τον κόσμο επιστήμονες να εντοπίσουν τα καταλληλότερα φάρμακα για την εξουδετέρωσή του. Ένας αγώνας που καλεί τους πάντες να παραμείνουν κλεισμένοι στα Καταφύγιά τους ώστε να δοθεί χρόνος στην επιστήμη για την αποτελεσματικότερη αντεπίθεση.

ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ με άλλες χώρες, η Ελλάδα και η Κύπρος, έδειξαν ότι διαθέτουν ευτυχώς κυβερνήσεις οι οποίες, ακούγοντας ως όφειλαν τους ειδικούς επιστήμονες, προχώρησαν εγκαίρως και προχωρούν αποφασιστικά στην κλιμάκωση των επιβεβλημένων υπό τας περιστάσεις μέτρων για την αποτελεσματικότερη Πάνδημη Άμυνα και τη διασφάλιση πειθαρχημένης αυτο-απομόνωσης των ανθρώπων στο σπίτι-Καταφύγιο. Επινοήθηκαν τρόποι και μεθόδοι κατ’ οίκον εργασίας, κατ’ οίκον τηλεκπαίδευσης της μαθητιώσας νεολαίας, κατ’ οίκον κι εξ αποστάσεως συμμετοχής στις τελούμενες στους κλειστούς ναούς ιερές ακολουθίες και κατ’ οίκον διαδικτυακής επικοινωνίας με όλον τον κόσμο. Και ο καθένας απ’ το σπίτι του ανεμπόδιστος να πληκτρολογεί ό, τι θέλει στη δημόσια ανάγνωση. Ακόμα και την… μουρμούρα του, τις μεμψιμοιρίες του, τις παραπλανήσεις του, τις εξυπνάδες του, τις ξερόλες του, τις ανιδεότητές του, δείγματα κι αυτά των δυσκολιών που φυσιολογικά υπάρχουν στην προσαρμογή των παλιών μας μυαλών στις σημερινές ιδιάζουσες συνθήκες επιστράτευσης και πειθαρχίας στην Πάνδημη Άμυνα.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ χθες στο διαδίκτυο την ανάρτηση ενός αγαπητού μας Κερυνειώτη παιδίατρου. Ο Ανδρέας Σταυρίδης έγραψε τα εξής:

«Άρχισε ο εμφύλιος. Βγήκαν οι κομματικές παγκέρες και τα επιτελεία μάχονται για πολιτικά κέρδη.
Ο εχθρός είναι εντός των πυλών. Συνάνθρωποί μας δυσπραγούν και αγωνιούν για το αύριο.
Συμπατριώτες μας στην απομόνωση και στους αναπνευστήρες και μεις τσακωνόμαστε για δηλώσεις και αναλώνουμε χρόνο για αντιδηλώσεις προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι έχουμε εμείς το δίκαιο.
Παιδιά ηρεμήστε.
Η στείρα κρητική μόνο κακό θα κάνει.

Στη εμπόλεμη κατάσταση αντιμετωπίζεις τον αόρατο εχθρό και δεν υποσκάπτεις τον στρατηγό που οδηγά από την πρώτη γραμμή.
Υπερδυνάμεις όπως ΗΠΑ και ΗΒ έμειναν από αναλώσιμα, οι ηγεσίες τους γελοιοποιήθηκαν με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και καταρρίπτουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στην καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων.
Ο διευθύνων σύμβουλος του πλανητάρχη για ιατρική στρατηγική ετέθη υπό αστυνομική προστασία. Κινδυνεύει από την οργή του κόσμου, γιατί τα έκανε μαντάρα. Ανεργία στα ύψη..
Αντιμετωπίζουμε καινοφανείς καταστάσεις. Κανένας δεν είχε εμπειρίες. Προχωρούμε και μαθαίνουμε.
Ενωμένοι και στοχοπροσυλωμένοι με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, αυτοπροστασία και αλληλεγγύη θα νικήσουμε.
Μπορούμε.
Θυμηθείτε τις εθνικές τραγωδίες που μας έφερε η διχόνοια.
Να μαθαίνουμε από την ιστορία και τα λάθη μας»…

ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ Έφεδροι Καταδρομείς επιζήσαντες πολεμιστές του 1974, έγραψαν τα εξής:

– Ο Ανδρέας Σταύρου από τον σκλαβωμένο Κοντεμένο: «ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ: Φίλοι μου, είμαστε μάρτυρες σχεδόν καθημερινά από πληθώρα αναρτήσεων που πραγματικά αν δεν μας έχουν προβληματίσει μας έχουν κουράσει από την τοξικότητα τους.
Άλλοι για σκοπούς αντιπολίτευσης, άλλοι για λόγους συμφερόντων, Οικονομικούς, Μασονίας, 5G και η μετατροπή των ανθρώπων σε ελεγχόμενα νούμερα στην κοινωνία, Θρησκευτικοί και ένα σωρό άλλους που δεν μπορώ να θυμηθώ εκ του προχείρου.
Ένα παγκόσμιο θέμα υγείας που έχει συγκλονίσει την ανθρωπότητα έγινε αιτία στον καθένα μας να βγάζει από μέσα του τα κάθε λογής απωθημένα του φτάνει να ακουστεί ο λόγος του και η άποψη του. Η Κύπρος μας είναι από τις λίγες χώρες που εφάρμοσε άμεσα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Αν δεν υπήρξαν αποτελέσματα στο βαθμό που έπρεπε η προσδοκούσαμε τότε ας κοιτάξουμε αλλού για τα αίτια (Αμπαλατοσύνη εξυπνοβλακείες κ.λ.π.).
Φίλοι μου, ας πειθαρχήσουμε και ας μείνουμε προσηλωμένοι στις οδηγίες της πολιτείας και τους υπεύθυνους αρμοδίους της και αν και όταν βγούμε (έστω εν μέρει) αλώβητοι από αυτήν την άσχημη και πρωτόγνωρη κατάσταση που έχουμε περιπέσει τότε ο καθένας μας ας κρίνει και ας κριθεί εκ του αποτελέσματος έστω και αν γίνομαι η φανούμε μετά Χριστό προφήτες».

– ΚΑΙ ο Απόστολος ο Μαστρομιχάλης από τη Νίσυρό μας: «Την εποχή της απάτης του χρηματιστηρίου έγιναν ολοι χρηματιστές , την εποχή του κουρέματος ήταν ΟΛΟΙ οικονομολόγοι , και τώρα όλοι λοιμωξιολόγοι . Πιάσε τ’ αυγό και κούρευτο !!!»

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube