Weather Icon
Ιράν , Ισλάμ , Λίβανος 5 Απριλίου 2020

Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ και στενός συνεργάτης του Σολεϊμανί

Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ και στενός συνεργάτης του Σολεϊμανί
Ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί σκοτώθηκε όταν ο αμερικανικός στρατός διενήργησε αεροπορική επιδρομή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Το ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ Αλί Μοχάμεντ Γούνις δολοφονήθηκε στο νότιο Λίβανο την περασμένη νύχτα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tasmin σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σώμα του βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου με τραύματα από μαχαίρι και όπλο μεταξύ των πόλεων Κακιάτ αλ Χισρ και Χουτάρ αλ Γκρμπίγια νότια του Ναμπατίγιεχ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Γούνις ήταν στενός συνεργάτης του Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο μετά από επιδρομή των ΗΠΑ.

Ένα βίντεο που εμφανίστηκε πρόσφατα στο Twitter δείχνει έναν μιναρέ απ΄όπου ακούγεται η αναγγελία θανάτου του Γούνις στον νότιο Λίβανο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει σε Ρεπουμπλικανούς χορηγούς ότι ο Κασέμ Σολεϊμανί, έλεγε «άσχημα πράγματα» για τις ΗΠΑ πριν τον θάνατό του, όπως προκύπτει από ακουστικό απόσπασμα που έχει στην κατοχή του το CNN.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube