REAL TIME |

Weather Icon

Νέα αλβανική πρόκληση: Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον ομογενή που ύψωσε γιγάντιο Τίμιο Σταυρό στη Χειμάρρα

Νέα αλβανική πρόκληση: Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον ομογενή που ύψωσε γιγάντιο Τίμιο Σταυρό στη Χειμάρρα

Σε μια θρασύτατη κίνηση υπονόμευσης των θρησκευτικών ελευθεριών της ελληνικής μειονότητας προχώρησε χθες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αλβανίας, έπειτα από την ύψωση του γιγάντιου Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Η ιδέα της τοποθέτησης του ύψους 9 μέτρων και βάρους ενός τόνου σταυρού, που «σκεπάζει» με τη χάρη του ολόκληρη τη Χειμάρρα, ανήκει σε έναν ομογενή, ο οποίος εργάστηκε αρκετούς μήνες, προκειμένου να υλοποιήσει την ιδέα του αυτή.

τιμιος σταυρος χειμαρρα

Ωστόσο, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της γειτονικής χώρας υπερέβη τα εσκαμμένα, καθώς, νωρίς το πρωί της Κυριακής, διεξήγαγε εξονυχιστικούς ελέγχους σε σπίτια της κωμόπολης, μπουκάροντας χωρίς σχετική εισαγγελική εντολή και προσάγοντας τους ενοίκουςΑνάμεσα στους 10 πολίτες που μεταφέρθηκαν με τη βία στο αστυνομικό τμήμα, λες και επρόκειτο για στυγνούς εγκληματίες, ήταν και ο άνδρας που τοποθέτησε τον σταυρό.

«Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει την προκατάληψη έναντι των ορθόδοξων κοινοτήτων, παραβιάζει το πλαίσιο ανεξιθρησκίας και δεν εξυπηρετεί τη διαθρησκευτική ειρηνική συνύπαρξη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», επισημαίνοντας ότι οι μηχανισμοί της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν υπό την πίεση γνωστών πλέον κέντρων και πολιτικών κομμάτων, που τους ενοχλούν ο σταυρός και η ορθόδοξη πίστη.

«Δεν μπορούν να καλυφθούν με προσχήματα: διακατέχονται από νοοτροπία του ισλαμικού ολοκληρωτισμού και, ως εκ τούτου, αποτελούν ουσιαστικό κίνδυνο διαταραχής της αρμονικής συνύπαρξης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι κάτοικοι ζητούν, πλέον, από την αλβανική πολιτεία να αναλογιστεί τις υποχρεώσεις της, ειδικά κάτω από τις συνθήκες έκτακτης κατάστασης που βιώνουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. «Ο σταυρός παραμένει όχι απλά ιερό σύμβολο της Εκκλησίας και κοινότητας μας, αλλά πηγή ευλογίας, ειρήνης και καταλλαγής!» λένε.

Συλλήψεις για καταπάτηση καραντίνας

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, όποιος επιχείρησε να ζητήσει εξηγήσεις για την αισχρή αυτή κίνηση των αλβανικών Αρχών, απειλήθηκε με σύλληψη για μη εφαρμογή της καραντίνας λόγω κορωνοϊού. «Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για τις συνθήκες διαβίωσης της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς, η τρομοκρατία δεν πτοεί τους Χειμαρριώτες», αναφέρουν ομογενείς της περιοχής.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η καταπάτηση δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας από το αλβανικό κράτος, καθώς και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί έκτροπα, που οδήγησαν ακόμη και στον θάνατο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube