REAL TIME |

Weather Icon

Μises Institute: Τερματίστε άμεσα το αυταρχικό shutdown στις ΗΠΑ – Τεράστια η ζημιά

Μises Institute: Τερματίστε άμεσα το αυταρχικό shutdown στις ΗΠΑ – Τεράστια η ζημιά
Oύτε η κυβέρνηση Trump, ούτε το Κογκρέσο έχουν τη νομική εξουσία να σταματήσουν την αμερικανική ζωή
Τον άμεσο τερματισμό του shutdown της αμερικανικής οικονομίας, που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση Trump λόγω της πανδημίας, ζητά το Mises Institute, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει αυταρχικό.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι διαρκείς και εκτεταμένες βλάβες που προκλήθηκαν από αυτό το αυταρχικό προηγούμενο, υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό εκείνων που προκαλούνται από τον ιό COVID-19.
Ο αμερικανικός λαός – άτομα, οικογένειες, επιχειρήσεις – πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του πώς και πότε να ανοίξουν εκ νέου την κοινωνία και θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, τονίζει το Mises. Oύτε η κυβέρνηση Trump, ούτε το Κογκρέσο έχουν τη νομική εξουσία να σταματήσουν την αμερικανική ζωή, χωρίς τουλάχιστον να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Όπως ανέφερε πρόσφατα ο δικαστής Andrew Napolitano, το κλείσιμο επιχειρήσεων, οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και οι καραντίνες δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτά, βάσει κάποιου μαγικού “έκτακτου” δόγματος.
Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, είναι να αποδείξει πιθανή επικείμενη βλάβη από συγκεκριμένα μολυσμένα άτομα σε κάποια μορφή ακρόασης ή δίκης, σύμφωνα με το Mises.
«Δεν γνωρίζουμε πόσοι Αμερικανοί θα αρρωστήσουν ή θα πεθάνουν από τον ιό.
Γνωρίζουμε ότι οι προβλέψεις σχετικά με τα ποσοστά μόλυνσης και θνησιμότητας είναι εξαιρετικά αναξιόπιστες.
Ακόμα και οι πραγματικοί θάνατοι που αποδίδονται στο COVID-19 δεν είναι τόσο εύκολο να καταμετρηθούν, όπως προκύπτει από το παράδειγμα της Ιταλίας.
Η ηλικία, η γενική υγεία και η συννοσηρότητα είναι δύσκολες μεταβλητές που πρέπει να εκτιμηθούν και οι άνθρωποι μπορούν να πεθάνουν “με” τον ιό αλλά όχι “από” τον ιό.
Είναι επίσης πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί η θνησιμότητα του ιού σε σχέση με προηγούμενα γνωστά είδη γρίπης», υποστηρίζει το Mises Institute.
Μέχρι σήμερα, οι θάνατοι από τον COVID-19 στις ΗΠΑ είναι πολύ λιγότεροι από τους θανάτους σε συνήθεις περιόδους της γρίπης ή από επιδημίες όπως ο ιός H1N1, τονίζει το Mises.
Ακόμη και κατά τη διάρκεια πανδημιών, καταθλίψεων και παγκόσμιων πολέμων, οι Αμερικανοί πήγαιναν κανονικά στην εργασία τους.
« Αν δεν δράσουμε άμεσα, εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν, όπως έχουν ήδη κλείσει πολλοί μεγάλοι εργοδότες όπως οι Macy’s, οι εταιρείες Kohl, οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία.
Εκατομμύρια εργαζόμενοι είναι ήδη άνεργοι, αλλά πολλές περισσότερες θέσεις εργασίας θα χαθούν», προειδοποιεί το Mises και τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία σύγκρουση μεταξύ ανθρωπιστικών και οικονομικών ανησυχιών.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μια φτωχή Αμερική θα είναι πολύ λιγότερο υγιής και πολύ πιο ευάλωτη σε μελλοντικές ασθένειες.
«Η ελευθερία είναι πολύ πιο σημαντική από την ασφάλεια ή σε αυτή την περίπτωση την ψευδαίσθηση της ασφάλειας.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίζει ποιες πτυχές της ζωής μας είναι σημαντική ή όχι.
Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κάθονται σπίτι και να περιμένουν τις επιταγές από κεφάλαια που δεν διαθέτει η αμερικανική κυβέρνηση.
Τερματίστε το shutdown», καταλήγει το Mises.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube