Weather Icon
Αιγαίο , Εθνική Άμυνα , Τουρκία 23 Απριλίου 2020

Μήνυμα ισχύος στην Άγκυρα – Ομπρέλα προστασίας πάνω από το Αιγαίο – Δεκάδες ελληνικά μαχητικά «σκέπασαν» τα ακριτικά νησιά

Μήνυμα ισχύος στην Άγκυρα – Ομπρέλα προστασίας πάνω από το Αιγαίο – Δεκάδες ελληνικά μαχητικά «σκέπασαν» τα ακριτικά νησιά

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος προχώρησε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δίνοντας ηχηρή απάντηση στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και στο μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων των τελευταίων εβδομάδων. Κατά κύματα σχεδόν 40 μαχητικά απογειώθηκαν από όλες τις Πολεμικές Μοίρες και κατευθύνθηκαν ανατολικά προς τα ακριτικά μας νησιά.

Σε σχηματισμούς αναχαίτισης αλλά και κρούσης πέταξαν από τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο έως τη Ρόδο «σκεπάζοντας» με τα φτερά τους τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα με απίστευτη ψυχραιμία τους συνεχείς τουρκικούς λεονταρισμούς οι οποίοι εκφράζονται με θρασύτατες πτήσεις ακόμα και πάνω από μεγάλα Ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος και πρόσφατα ακόμα και η Ρόδος.

Τα ελληνικά «γεράκια» όμως αυτή τη φορά «σήκωσαν το γάντι» και πέρασαν στην αντεπίθεση. Σε αντίθεση με το ύπουλο «παιχνίδι» εντυπώσεων των γειτόνων και τον «κλεφτοπόλεμο» πάνω από τα ακριτικά νησιά έστειλαν ουσιαστική και ταυτόχρονα επιβλητική απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι το «αφεντικό» στο Αιγαίο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube