Weather Icon

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Παλινδρόμηση στην παλιά αυτοκαταστροφική πολιτική πριν τον Έβρο

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Παλινδρόμηση στην παλιά αυτοκαταστροφική πολιτική πριν τον Έβρο

Αυτή δεν είναι εικόνα ελεύθερης και κυρίαρχης χώρας – Η Επίτροπος για τη Μετανάστευση κ. Γιόχανσον, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη

Περικλής Νεάρχου, πρέσβης ε.τ.

Η Κυβέρνηση ανέστειλε την αποδοχή αιτήσεων ασύλου, όταν εκδηλώθηκε απροκάλυπτα ο υβριδικός πόλεμος του Ερντογάν κατά της Ελλάδος με την εργαλειοποίηση των μεταναστών. Ο Έβρος δεν ήταν, προφανώς, η πρώτη φορά. Η Τουρκία επιδίδεται από χρόνια σ’ αυτόν τον ασύμμετρο πόλεμο κατά της Ελλάδος. Τον διεξήγαγε όμως πιο προσεκτικά, προσδίδοντας σ’ αυτόν χαρακτήρα πολέμου χαμηλής εντάσεως ώστε να μην προκαλέσει ανεπιθύμητη αντίδραση, που θα ωθούσε την Ελλάδα να χαλάσει το τόσο προσοδοφόρο αλλά και γεωπολιτικά τόσο χρήσιμο παιχνίδι για την Άγκυρα. Γνώριζε ότι προϋπόθεση για το παιχνίδι αυτό είναι τα ανοικτά σύνορα

Η κρίσιμη κατάσταση στην οποίαν περιήλθε στη Συρία και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εκβιάσει την Ευρώπη, αποσταθεροποιώντας στην πορεία και την Ελλάδα, ώθησαν τον Ερντογάν να διαπράξει ένα σφάλμα τακτικής και να επιχειρήσει στον Έβρο μια μαζική εισβολή. Ευτυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντελήφθη την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο και έκανε στροφή από την πολιτική των ανοικτών συνόρων που ακολουθούσε, αμιλλωμένη την προηγούμενη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί όμως να αναστείλει τουλάχιστον για έξη μήνες τη μη αποδοχή αιτήσεων ασύλου για λόγους έκτακτων συνθηκών και εθνικής ασφαλείας, την ανέστειλε μόνο για ένα μήνα, ως ο υβριδικός πόλεμος, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι διεξάγει ο Ερντογάν κατά της Ελλάδος, να είναι υπόθεση ενός μηνός.

Η αλλαγή πολιτικής οδήγησε σε φιάσκο την τουρκική επιχείρηση και έδειξε σ’ όλη την Ευρώπη ποιο είναι ακριβώς το παιχνίδι του Ερντογάν. Ο Ελληνικός λαός κινητοποιήθηκε και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα με το σθένος και το φρόνημά του αλλά και με τη συσπείρωση και την ενότητά του. Οι Ευρωπαίοι στάθηκαν στο πλευρό του Ελληνικού λαού και είδαν στο σύνορο του Έβρου το δικό τους Ευρωπαϊκό σύνορο.

Τα μυθεύματα ότι δήθεν δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα χερσαία και τα θαλάσσιά μας σύνορα κατέρρευσαν. Δεν μπορούμε να τα φυλάξουμε όταν έχουμε δεμένα τα χέρια από αυτοκαταστροφικές πολιτικές.

Μετά όμως από αυτή την πραγματική αλλά και συμβολική νίκη στον Έβρο και ενώ η ίδια πολιτική συνεχίζεται από την Τουρκία στο Αιγαίο, εμπλέκοντας στον υβριδικό της πόλεμο και τον κορωνοΐο, η Κυβέρνηση έσπευσε στα μουλωχτά να μη ανανεώσει την αναστολή αποδοχής αιτήσεων ασύλου και μάλιστα υπό συνθήκες εθνικής αναξιοπρέπειας και αυτοεξευτελισμού.

Συγκεκριμένα, υπεχώρησε κατά επαίσχυντο τρόπο στις πιέσεις της Ευρωπαίας Επίτροπου για τη Μετανάστευση κ. Γιόχανσον, ως η Ελλάδα και οι υπουργοί της να είναι υποτελείς στους Ευρωπαίους γραφειοκράτες. Υπεχώρησε άλλωστε, όχι μόνο στη μη παράταση της αναστολής αλλά και στην αναδρομική ακύρωση της ισχύος της, δίνοντας το δικαίωμα στους μαινόμενους παράνομους μετανάστες που είχαν κατορθώσει να περάσουν τα σύνορα, να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

Η συμπεριφορά αυτή είναι αχαρακτήριστη. Από πού κι ως πού θα έρχονται Ευρωπαίοι Επίτροποι να επιβάλουν ανοικτά σύνορα στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας με την Τουρκία;  Πολύ περισσότερο όταν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους και δεν αναδέχονται τις συνέπειες της υποτιθεμένης Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

Νομίζει η κ. Γιόχανσον ότι έχει αυτό το δικαίωμα γιατί η Ευρώπη δίνει χρήματα για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα; Αυτά τα χρήματα δεν δίνονται στην Ελλάδα. Δίνονται για τον εποικισμό της Ελλάδος με λαθρομετανάστες.

Η Κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την επιστροφή σε μια καταστροφική πολιτική, που την έχει πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι τώρα ο Ελληνικός λαός. Να είναι βέβαιη η Κυβέρνηση ότι αμέσως μετά την καραντίνα, η καταιγίδα που έζησε στα νησιά, με τη γενναία και μαζική αντίδραση στον εποικισμό, θα ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει την αλλοτρίωσή του και την υποθήκευση του εθνικού του μέλλοντος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube