Weather Icon
Συρία , Τουρκία 4 Απριλίου 2020

Mέσω Πληροφοριοκεντρικού Πολέμου ο Toυρκικός Στρατός εξέδωσε σήμα κινδύνου από τον Συριακό Ραδιοφωνικό Σταθμό

Mέσω Πληροφοριοκεντρικού Πολέμου ο Toυρκικός Στρατός εξέδωσε σήμα κινδύνου από τον Συριακό Ραδιοφωνικό Σταθμό

Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε σε στρατιωτικές ραδιοσυχνότητες του συριακού και προειδοποίησε τις κυβερνητικές δυνάμεις να μην παραβιάσουν την ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, ανέφερε η Middle East Monitor.

Τουρκία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία στις 5 Μαρτίου για διακοπή συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού στρατού και των συριακών επαναστατών συμμάχων του στην Ιντλίμπ. Η συμφωνία επετεύχθη έπειτα από μία βδομάδα συριακών βομβαρδισμών έναντι των τουρκικών δυνάμεων , με αποτέλεσμα τον θάνατο 34 Τούρκων στρατιωτικών.

Η συμφωνία εκεχειρίας, καθιέρωσε μία ζώνη αποκλιμάκωσης κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Μ4 μεταξύ περιοχών που ελέγχονται από ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης και εκείνων που ελέγχονται από την συριακή κυβέρνηση. Αμφότερες οι πλευρές έχουν παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός.

Η Τουρκία εξέδωσε σαφές μήνυμα στα Συριακά Στρατεύματα του Μπασάρ Αλ Ασάντ, έπειτα από χακάρισμα στις συριακές ραδιοσυχνότητες, ανέφερε το Middle East Monitor.

”Οι ηγέτες του στρατού σας, βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές σας και σας οδηγούν στον θάνατο διατάζοντάς σας να βομβαρδίσετε τις ζώνες αποκλιμάκωσης. Μην εισχωρήσετε  στην ζώνη αποκλιμάκωσης, θα λάβετε θανατηφόρα απάντηση”, ανέφερε το τουρκικό μήνυμα.

Η προειδοποίηση έλαβε χώρα καθώς οι τουρκικές δυνάμεις συνέχισαν να αναπτύσσονται στην επαρχία Ιντλίμπ παρά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Περίπου 2.150 Τουρκικά οχήματα έχουν φτάσει στην περιοχή από τις 5 Μαρτίου και ύστερα,ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube