REAL TIME |

Weather Icon
Αθλητικά , ΝΑΤΟ , Σερβία 7 Απριλίου 2020

Μέσα στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι μία ελληνική ομάδα έγραψε ιστορία – Αναμνήσεις από το ταξίδι της ΑΕΚ

Μέσα στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι μία ελληνική ομάδα έγραψε ιστορία – Αναμνήσεις από το ταξίδι της ΑΕΚ

Σαν σήμερα η ΑΕΚ έγραψε τη φωτεινότερη σελίδα στην ιστορία της και απέδειξε σε όλους, ότι δεν είναι απλά μία ομάδα! Είναι μία Ιδέα που δεν θα πεθάνει ποτέ, όπως πολύ εύστοχα είχε αναφέρει λίγα χρόνια αργότερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

7 Απριλίου 1999 έγραφε το ημερολόγιο, όταν η Ένωση ταξίδεψε στο Βελιγράδι, εν μέσω νατοϊκών βομβαρδισμών, προκειμένου να παίξει φιλικό αγώνα με την Παρτιζάν, με την οποία έστειλε μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης στην ανθρωπότητα και αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες των λαών.

Οι Έλληνες ανεγνώρισαν το άδικο σε βάρος ενός λαού!

Η εισβολή του ΝΑΤΟ στη Σερβία είχε ξεκινήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 24 Μαρτίου 1999. Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την εθνική μας επέτειο ήταν μεγάλες. «Γενικά, ο ελληνικός λαός ήταν από τους λίγους, άσχετα με το τί έκανε η κυβέρνηση, που καταλάβαινε, ότι εκεί πέρα συντελείτο μία αδικία εις βάρος ενός λαού που δεν έφταιγε, ασχέτως με το τί γινόταν με τον ηγέτη τους, τότε, τον Μιλόσεβιτς. Θα θυμάστε και εσείς, πως είχαν γίνει μεγάλες συγκεντρώσεις και συναυλίες σε κεντρικούς χώρους της Αθήνας κατά του ΝΑΤΟ και υπέρ των Σέρβων», σημείωνε την άνοιξη του 2017 στη συνέντευξη που μου είχε δώσει για τo Sportdog.gr ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης, δημοσιογράφος και γνωστός Ενωσίτης στον «κιτρινόμαυρο» χώρο, ο οποίος ήταν μέλος αυτής της επικίνδυνης αποστολής με την οποία ο Δικέφαλος έγραψε ιστορία.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ΑΕΚ πήρε την απόφαση για αυτό το ταξίδι στο εμπόλεμο Βελιγράδι, για να παίξει ένα φιλικό αντιπολεμικού χαρακτήρα με την Παρτιζάν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνέντευξη Τύπου ανέλυσε τον σκοπό του αγώνα και γιατί πάμε εκεί», προσθέτει ο συνάδελφος στον σκύλο, όπου διηγήθηκε όσα έζησε σε αυτό το τρομερό ταξίδι, που όμοιό του δεν έχει ξανακάνει καμία ομάδα στον κόσμο.

Όσοι θυμούνται αυτές τις τραγικές ημέρες για τα Βαλκάνια και την ανθρωπότητα γνωρίζουν, ότι οι βομβαρδισμοί δεν έπληξαν μόνο στρατιωτικους στόχους. Οι εξυπνότερες… χαζές βόμβες των Αμερικανών σκόρπισαν τον θάνατο σε αμάχους, με το Βελιγράδι να κάνει λόγο για 5000 νεκρούς αμάχους κατά τη διάρκεια των 78ημερων αεροπορικών επιχειρήσεων, ενώ το ΝΑΤΟ δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα στοιχεία. Απλά παραδέχτηκε την ύπαρξη 20 έως 30 περιπτώσεων λαθών που προκλήθηκαν ως συνέπεια των βομβαρδισμών.

Ανησυχία στο αεροπλάνο – απίστευτη ενέργεια ο Ντέμης

Οπότε, αυτή η ιερή αποστολή της ΑΕΚ έπρεπε να φτάσει με σχέδιο στη σέρβικη πρωτεύουσα, προκειμένου να μην γίνει θύμα νατοϊκού λάθους. «Έχει σημασία ότι είμαστε Έλληνες. Δεν ήμασταν Ρώσοι. Προερχόμαστε από κράτος μέλος της Ε.Ε και μέλος του ΝΑΤΟ. Έχει τη σημασία του αυτό. Είχαμε και μία σχετική σιγουριά. Δεν υπήρξε βομβαρδισμός τις ώρες που βρισκόμασταν εκεί, αν και οι βομβαρδισμοί γίνονταν συνήθως βράδυ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube